מתכון לחלווה בריאה וטעימה

זמן קריאה: 2 דקותהטעם האהוב בגרסה ביתית בריאה וקלה מאוד להכנה. 3-4 מרכיבים 5 דק' עבודה! ממליצה בחום לנסות!

איך להכין חלווה טעימה ובריאה שלא נדבקת בשיניים

הטעם האהוב בגרסה ביתית בריאה וקלה מאוד להכנה. 3-4 מרכיבים 5 דק' עבודה! ממליצה בחום לנסות! ⁦💜

הכלים הדרושים

  • בלנדר (מעבד מזון, לא מוט)
  • מסננת לשטיפת אגוזים ומגבת מטבח לייבושם
  • תבנית לאחסון החלווה
  • כף, כפית ומרית

המצרכים למתכון

  • 200 גרם או כוס טחינה גולמית משומשום בהכנה ביתית רצוי טחינה גולמית מלאה
  • 150 גרם אגוזים לבחירה ( אגוזי מלך, שקדים, בונדוק, בוטנים, פיסטוק וכו' אפשר לערבב בין סוגים שונים ואפשר גם שומשום רצוי מלא)
  • 3 כפיות דבש (אפשר להפחית או להוסיף לפי הטעם האישי, וכן לבחור ממתיק אחר שאוהבים: סילאן, מייפל וכד')
  • 2 כפות קקאו (אופציונלי) או 10 מטבעות עיסת קקאו.

שלבי ההכנה

  1. לתוך קערה הכניסו 200 גר' טחינה גולמית (1 כוס)
  2. קחו 150 גרם אגוזים כלשהם, שטפו אותם למס' דקות במים, וסננו את המים
  3. העבירו את האגוזים למגבת וייבשו אותם
  4. הכניסו את האגוזים לבלנדר לטחינה למשך 1-2 דק'. כך תקבלו פירורי אגוזים/ קמח שקדים והעבירו 2-3 כפות גדושות לקערה עם הטחינה.
  5. לתערובת האגוזים שנותרה, אני מוסיפה כ-10 מטבעות עיסת קקאו. העיסה מזרזת את הפיכת האגוזים לחמאה ונותנת לחלווה טעם שוקולדי מדהים. אפשר להמיר בקקאו נא או לוותר. חמאת קקאו מתקבלת כעבור 2-3 דק' טחינה ואותה נוסיף לקערה עם הטחינה והאגוזים הטחונים.
  6. בקערה יש לנו טחינה, קמח אגוזים ומחית שוקולדית מאגוזים. לשם נוסיף את הדבש ונערבב את כל העיסה לתערובת אחידה. לאחר מכן, טועמים מעט אם יש צורך אפשר להוסיף המתקה.
  7. ברגע שהתערובת אחידה מעבירים אותה לתבנית פיירקס או מה שיש לכן והשטיחו בעזרת כף או תחתית של כוס.
  8. הכניסו למקרר לשעה בערך או עד שהתערובת מתקשה.

זהו. מוציאים, אוכלים בתאבון ושיהיה לבריאות!

הערות נוספות

  • דאגו להכין כמויות בסיס מוכנות: טחינה גולמית ביתית, טחינת האגוזים וכו'.
  • כך בעצם בפשטות ובקלות אתן לוקחות את המצרכים מערבבים, שומרים במקרר וזהו.
  • הערה חשובה לגבי הקקאו: כדאי לקחת בחשבון שקקאו, כמו רכיבים נוספים מכיל בנוסף גם חומצה אוקסלית. חומצה זו, פוגעת בספיגת הסידן בגוף. בטחינה המלאה יש כמות גבוהה של סידן וחבל שגופנו לא יקבל את מלא הסידן בגלל הקקאו, לכן עדיף להימנע מלהוסיף קקאו. אבל חלווה עם קקאו זה דבר טעים להפליא. אז אם מדי פעם מתחשק חלווה כזו עם קקאו וטעם שוקולדי (כמו שהכנתי…) אפשר בהחלט להבליג לאכול וליהנות… זו דעתי האישית, וכל אחת תנהג כרצונה. הרגשתי מחוייבות לשתף אתכן בעניין ספיגת הסידן. ואם כבר קקאו,רצוי להשתמש בקקאו נא ששמר על כל רכיביו התזונתיים מאחר שלא עבר חימום.

שנים רבות נמנעתי לאכול חלווה תעשייתית מכמה סיבות. הטעם המתוק מאוד מאוד, והעובדה שזה נדבק לשיניים הורידו ממני כל רצון לגעת במוצר התעשייתי הזה… ובנוסף לכך – כן. העיגולים האדומים על גבי האריזה הפחידו אותי מאוד. לכן נמנעתי מזה לאורך שנים רבות….
אבל אני? המשכתי להתגעגע לטעם האמיתי המקורי. לטעם של חלוות הילדות שלי. חלווה אסלית, אמיתית. אז החלטתי לנסות. מה כבר יכול להיות? חלווה זה בסה"כ שומשום וממתיק. והאמת? הטעם עלה על כל הציפיות. ומה אתכן?

מתכון לעוגיות חלווה על בסיס קמח שיבולת שועל, לחלאווה עירקית

💜שיהיה בתיאבון ולבריאות💜

הצטרפי לשיחה