ארוחה משפחתית בריאה ומזינה שמכינים במהירות ובקלות
בורגול נקרא בעברית מקראית בשם "ריפות", הינו מזון ים תיכוני, העשוי מגרגירי חיטה מלאה שבושלה, יובשה ונגרסה. קיימים מאכלים רבים שאפשר להכין מהבורגול.
אפשר לשלב את הבורגול בסלטים חיים, לאחר השריה בלבד וללא בישול נוסף (כאמור, הבורגול מלכתחילה מגיע לאחר בישול). הפעם הבאתי לכן את הגרסה שלי להכנת בורגול טעים, בריא ומזין. הבורגול מוכן תוך חצי שעה (כולל זמן של 20 דק' השריה…) ויכול לשמש כמנה עיקרית בפני עצמה.
תיהנו!
מצרכים וכלים דרושים להכנת הבורגול
- חצי ק"ג בורגול ( כ-2 כוסות בינלאומיות)
- 1 גזר בגודל בינוני – גדול
- 3 כפות קנולה
- תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום
- 3 כפות קמח עדשים וקמח חומוס מעורבבים יחד – אופציונאלי.
- בצל – אופציונאלי
- קערה להשריית הבורגול
- מסננת צפופה לסינון הבורגול
- סיר בישול – רצוי נון סטיק (שומר על האוכל שלא יידבק לתחתית הסיר)
שלבי הכנה
- נבדוק את הבורגול ונברור מחרקים, לכלוכים וכד' במידה שישנם.
- נשרה חצי ק"ג בורגול במים כ-20 דק' לפחות עד שהוא תופח ומכפיל את נפחו.
- בינתיים, נגרד את הגזר לתוך הסיר יחד עם 3 כפות שמן קנולה ונטגן קלות 2- 3 דקות על אש נמוכה. הגזר ישנה את צבעו לצהבהב.
- כאשר הגזר שינה את צבעו, נוסיף 2- 3 כפות קמח חומוס ועדשים (אופציונאלי). נערבב היטב ונטגן עוד דקה – שתיים על אש נמוכה מאוד. נכסה את הסיר.
- בזמן זה, נסנן ונשטוף היטיב את הבורגול.
- נוסיף את הבורגול לתערובת הגזר וקמח החומוס והעדשים, ונטגן עוד כמה דקות הכל יחד בערך כ 5 דק'. לערבב מדי פעם.
- לתוך הסיר נשפוך 2 כוסות מים מהברז (480 מ"ל) עד לכיסוי הבורגול ונערבב שוב היטב.
- נכסה את הסיר ונבשל את הבורגול על אש בינונית כ 10 דק'.
- לאחר 10 דק', נפתח את המכסה, נערבב ונבדוק אם המים התאדו ונספגו בבורגול.
אם כן, נכבה את האש ונשאיר את הסיר סגור לעוד 5 דק' לערך. אחרת נבשל עוד 2- 3 דק'. שימו לב לערבב כל הזמן בשלב זה, המים מתאדים ונספגים מהר. - זהו מוכן! לבריאות ושיהיה בתאבון!
הערות נוספות
- באופן אישי אני אוהבת להעשיר את התבשילים שלי בין היתר בקטניות. הן מאוד מזינות ובריאות.
לכן, אני דואגת למלאי קטניות מבושלות שאני מקפיאה לפי מנות כך יש לי בכל עת שאני צריכה. וכדי שילדיי יאכלו, אני משתמשת בקמח חומוס, וקמח עדשים. - שימוש בקטניות בצורתן הגולמית:
לצורך מתכון זה ומתכונים נוספים, מומלץ להשתמש בקטניות מוכנות מראש: מושרות, מבושלות ומוקפאות למנות.
כיוון שהבורגול מתבשל מהר. לכן, אם תרצינה לזרז תהליכים – הכינו מראש כמויות קטניות ושמרו במקפיא לפי מנות. - בעניין הבצל, אני אישית לא מטגנת כי הילדים שלי לא אוהבים את הבצל מטוגן בבורגול, אך אפשר כמובן להוסיף את הבצל לפני טיגון הגזר המגורד.
לבצל לוקח מעט זמן יותר להיטגן מאשר לגזר. לכן הכניסו קודם את הבצל לטיגון, לאחר שמזהיב הכניסו את הגזר ופעלו בהמשך למתכון. - למנת הבורגול תוכלנה להוסיף כל תוספת שתרצו: בשר טחון, שניצלים, פרגיות, תירס, אפונה וכד'.
- תכינו, תיהנו ושיהיה לכן לבריאות!
💜 אם אהבתן את המתכון – אשמח ללייק, תגובה ושיתוף… אולי המתכון יביא תועלת לנשים נוספות … 💜
אפשר קורנפלור במקום קמח חומוס?
מה המטרה שלו?
הי שלום לך, תודה שכתבת לי
אין צורך בקורנפלור… קמח חומוס וקמח עדשים אני מוסיפה כתוספת טעם ובריאות… להכניס מעט חלבונים איכותיים לבורגול… לא חובה בכלל.. אני שמה אותם כקמחים כי הילדים שלי לא יאכלו אותם כמות שהם .. כשהם קמחים (טחונים) הם לא מרגישים..
בהצלחה!!
ממש מהמם!!
תודה רבה על מתכון נהדר ובריאותי!!
בדיוק רכשתי חבילה לפני כמה ימים אחרי מלא זמן שלא קניתי
אז זה זמן מצויין לנסות
תודה רבה!
בשמחה רבה!!! מתכון באמת קליל, הוא גם נשמר מצוין במקרר. כך אפשר להכין מראש כמות. גם בריא וגם טעים. בהצלחה בניסוי.. ערב טוב