מתכון עוגיות חומוס עם קקאו

זמן קריאה: 2 דקותמתכון קליל ומהיר לעוגיות קקאו מקמח חומוס ביתי! על בסיס מספר מועט של מצרכים שיש בכל בית! מתכון פרווה וללא גלוטן. בתיאבון!

עוגיות חומוס וקקאו פרווה ללא גלוטן, בריאות וטעימות כשרות לפסח

מתכון קליל, בריא, פרווה, ללא גלוטן (כשר לפסח) ומיוחד בטעמו! עוגיות חומוס טעימות כל כך שבא לכן לטרוף את כולן!!!
אספר לכן שבני הבכור לא סובל חומוס ושאר קטניות…. אך את העוגיות האלה הוא פשוט טורף…

כשטעם לראשונה, לא ידע שהן עשויות מקמח חומוס כמובן… וכשגיליתי לו הוא היה בהלם… לא האמין שזה עשוי ממרכיב שאינו אוהב כלל ולהיפך הוא ביקש עוד ועוד….וטענתו "השתנה צורתו השתנה טעמו"….

המצרכים הדרושים להכנת העוגיות

  • 250 גר' קמח חומוס
  • 1/3 כוס מדידה או 70 גר' סוכר קנים (כל סוכר שרוצים ובהתאם למתיקות שאוהבים)
  • 1 שקית סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל – אופציונאלי
  • 2 -3 כפות קקאו נא (טבעי שלא עבר חימום)
  • 90 גר' שמן זית או שמן צמחי אחר
  • ביצה 1 M/L

הכלים הדרושים להכנת העוגיות

  • קערה
  • כפית לערבוב החומרים
  • תבנית תנור אפיה מרופדת בנייר אפייה (אקולוגי) או סיליקון
  • תנור מחומם על 160°
  • כלי אחסון לעוגיות

שלבי הכנת עוגיות חומוס קקאו

  1. מכניסים לקערה את החומרים היבשים והשמן ומערבבים מעט
  2. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה ורכה.
  3. יוצרים צורות ומניחים ישירות על תבנית התנור.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל 160° כ-15 דק'. כדי לדעת שהן מוכנות: יש לבדוק שהעוגיות משחימות ובנגיעה קלה מאוד חשים שאינן דביקות.
  5. שמנה לב, העוגיות מתפוררות בעודן חמות ומתקשות לאחר קירורן. על כן יש לחכות לקירורן המלא לפני הורדתן מהתבנית.
  6. העוגיות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, פשוט מושלמות!

הארה קטנה-אצלי יש מן פצפוצי חומוס, מאחר שכשאני מכינה את הקמח חומוס בבית, אני אוהבת לא לטחון עד הסוף. כלומר רוב הקמח טחון דק דק וחלק נשאר מעט יותר גדול. זה ממש טעים ככה לכן, כשאני מכינה קמח חומוס אני לא מסננת. החתיכות הקטנות האלו בבצק מוסיפות הרבה טעם!

💜בהצלחה והרבה בריאות!!💜

הצטרפי לשיחה

8 תגובות
    • הי צר לי, לא ניסיתי את המתכון הזה בלי ביצים.
      אפשר לנסות תחליף ביצים כמו טחינה, רסק תפוחים לא ממותק, זרעי פשתן, זרעי צ'יה וכד', אך מאחר שלא ניסיתי, לא אוכל לגמרי לחוות דיעה ולהמליץ מה עדיף… בהצלחה

  • תודה על המתכון. הרעיון טוב, בריא, אבל המירקם יצא דחוס לטעמי. בפעם הבאה אוסיף אבקת אפייה. נראה לי שזה יעשה את ההבדל. ושוב תודה!

    • שלום ותודה לך יקרה על השארת המשוב, זה עניין של טעם כנראה… אצלי לא מרגישה דחוס בכלל.. להיפך.. זה מאוד עדין אולי המרקם של הקמח חומוס גם משנה…אולי לא היה מספיק נוזלים (כל סוג של קמח מתנהג אחרת)?
      בכל אופן, אם את מנסה עם אבקת אפיה אשמח אם תוכלי לחזור לכתוב איך יצא לך. אני לא משתמשת באבקת אפיה בכלל.. אלא באבקת סודה לשתיה. ובמתכונים אחרים שמתאים, מקציפה ביצים זה גם עוזר לקבלת מרקם אוורירי…
      בהצלחה רבה ותודה שכתבת לי!!

    • הן באמת טעימות ומוצלחות!! ממליצה בחום לנסות וליהנות!
      אם בני שלא סובל קטניות מכל הצורות והסוגים "טורף" עוגיות אלו ומבקש אותן במיוחד באירועים מיוחדים…. ימי הולדת.. אז אפשר להבין עד כמה מוצלחות הן! תודה רבה על תגובתך!