זמן קריאה: 2 דקותמתכון פשוט להכנת בשר קוביות בקר. ארוחה חגיגית, משפחתית לשבתות, אירועים מיוחדים וכשרוצים…בריאות ושמחה!

מתכון צלי בקר קוביות

מתכון פשוט ומיוחד, טעים וחגיגי לצלי בקר כתף בצורת קוביות בשר עם או בלי תוספות… המתכון מתאים לשבתות, חגים, כמו פסח, ראש השנה, אירועים משפחתיים וליומיום כשרוצים לאכול בשר טעים…

בהצלחה בהכנה וארוחה מהנה!

מצרכים

  • 1.5 ק"ג בשר מס' 5 חתוך לקוביות (אפשר לבקש מהקצב, ואם החתיכות גדולות מדי עבורכן, תחתכו בעצמכן לקוביות קטנות בגודל שנראה לכן)
  • 3-4 כפות שמן זית
  • תבלינים: פפריקה, כמון, מלח, פלפל שחור, מעט כורכום, סומק. אפשר להוסיף אגוז מוסקט, עשבי תיבול (עלי דפנה, טימין, רוזמרין וכו')
  • כרבע עד חצי כוס מים
  • תוספות: בצל קצוץ או פרוס, תפוחי אדמה

כלים להכנת הבשר

  • קרש חיתוך וסכין לחיתוך הבשר (אם יש צורך)
  • מסננת
  • סיר עם מכסה לבישול הבשר
  • כף סיליקון או מקלחיים סיליקון לערבוב והגשת הבשר

מהלך הכנת המתכון

  1. מפשירים את הבשר החתוך לקוביות. אם החתיכות גדולות מדי ואתן רוצות להקטין אותן, עדיף לחתוך כשהבשר מעט קפוא (לא ממש קפוא אך גם לא מופשר לגמרי)
  2. שוטפים את הבשר היטב ומסננים את המים
  3. בזמן שהבשר מגיר את הנוזלים, מחממים שמן בסיר.
  4. כשהשמן חם (ולא שרוף כמובן), מעבירים את קוביות הבשר שבמסננת ומטגנים קלות על חום גבוה בכל הצדדים עד קבלת צבע חום. (אם רוצים אפשר להוסיף פרוסות בצל/בצל קצוץ בשלב חימום השמן ולטגן את הבצל ורק לאחר מכן להוסיף את הבשר לטיגון).
  5. מוסיפים מלח ותבלינים ואם יש צורך רבע-חצי כוס מים. המים לא צריכים לכסות את כל הבשר אלא רק חלק מהסיר.
  6. מכסים את הבשר ומנמיכים את החום לחום נמוך. נותנים לבשר להתבשל כך לפחות שעתיים.
  7. מיד פעם בודקים את הסיר, מערבבים, ואם המים התאדו לגמרי והבשר טרם התבשל, מוסיפים עוד מעט מים.
  8. כשהבשר רך הוא מוכן לאכילה….
  9. אם רוצים להוסיף תוספות: אם מוסיפים תפוחי אדמה אפשר להוסיפם כשהם מבושלים כבר או להוסיף כחצי שעה ארבעים דק' לפני סיום בישול הבשר. וכך לנהוג לגבי שאר התוספות הרצויות.

הגישו חם ככה ואכלו יחד עם לחם/פיתה מקמח כוסמין מלא (או רגיל); או עם אורז מלא (או רגיל) ; או עם קוסקוס

מתכוני בשר נוספים:

לבריאות!

הצטרפי לשיחה