זמן קריאה: 2 דקותמתכון להכנת סינייה עוף/קבב עוף טעים ופשוט להכנה. תיהנו!

מתכון סינייה עוף

מתכון מאוד קל, מאוד פשוט להכנה, טעים מאוד, העוף יוצא רך ולא יבש בכלל הוא מתאים כארוחה חגיגית שאפשר לשלב עם מאכלים אחרים ראו בהמשך. לא נדרשים כלים ומצרכים רבים.

רק לידיעה כללית: סינייה זה מגש בערבית. המאכל נקרא כך כי הוא עשוי בדרך כלל מבשר טחון המשוטח על גבי מגש ומוגש בצורה כזו…

אז קדימה לעבודה…

מצרכים נדרשים

  • חצי קילו פרגית
  • חצי קילו חזה עוף
  • 1 בצל בינוני
  • 4 כפות פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  • 1 ביצה L
  • 2 כפות פירורי לחם
  • תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה מתוקה (או חריפה)
  • שמן זית (מעט לשימון התבנית ובערך 2-3 כפות נוספות בשביל העיסה)
  • ממרח טחינה

כלים נדרשים

  • מסננת
  • קערה
  • כף
  • סכין
  • קרש חיתוך, קוצץ ירקות או מעבד מזון
  • תבנית פיירקס

מהלך הכנת הסינייה

  1. קוצצים דק בצל, כוסברה ופטרוזיליה
  2. מכניסים לקערה את העוף הטחון ועם התערובת הבצל, כוסברה והפטרוזיליה יחד עם שאר המצרכים: ביצה, תבלינים ופירורי לחם
  3. מערבבים לעיסה אחידה
  4. לאחר שהעיסה מוכנה, לוקחים סיר המתאים לתנור משמנים אותו מעט או שמים נייר אפיה בתחתיתו.
  5. משטחים את העיסה בתבנית. חשוב לשטח היטב שלא יהיו הבדלי גובה כדי שהאפייה תהיה אחידה.
  6. חורצים העיסה בעזרת סכין לקוביות בגודל פחות או יותר שווה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש, ללא מכסה למשך 15-20 דק' על חום של 180 מעלות.
  8. מוציאים מהתנור, מפזרים טחינה ומי שרוצה יכולה להוסיף מעל הטחינה גם סלט עגבניות קצוצות עם בצל ועלי ירק ומכניסים לתנור לאפיה נוספת של עוד 15 דק' בערך.
  9. מגישים חם… לבריאות!

טיפים

  • הסלט עגבניות מוסיף הרבה טעם, מומלץ לאכול ביחד או בנפרד תוך כדי
  • להכין טחינה דלילה, אחרת הסינייה תהיה כבדה לאכילה
  • מי שלא אוהבת טחינה – אפשר לוותר או לשים מעט

מתכוני בשר ועוף נוספים

הצטרפי לשיחה

2 תגובות