זמן קריאה: 2 דקות מתכון להכנת סטייק פרגיות – מתכון פשוט, קליל ומהיר והכי חשוב – טעים גם לילדים!

מתכון סטייק פרגיות במחבת

המתכון שלפניכן, הוא אחד הקלים ביותר שיש ויוצא מושלם! גם מי שאין לה הרבה ניסיון במטבח יכולה להצליח בו…
תצטרכו מעט מאוד כלים, קצת תבלינים לפי הטעם ותוך כ- 20 דק' זה מוכן!

אז קדימה לעבודה….

מצרכים למתכון

  • פרוסות סטייק פרגיות בהתאם למס' המנות שתצטרכו
  • תבלון לפי הטעם האישי שלכן – חריף, פיקנטי, מתוק וכו'…
    אני משתמשת במעט מלח, פלפל שחור (גרוס או טחון). לפעמים אני מוסיפה: פפריקה וכמון
  • מעט שמן זית לשימון הנתחים

כלים למתכון

  • מסננת לשטיפת וסינון הפרגיות
  • קערה להנחת הפרגיות וערבוב התבלון
  • מחבת פסים, פלנצ'ה או מה שיש לכן
  • מלקחיים מסיליקון (עדיף כדי לא לשרוט את המחבת, אפשר כל כלי אחר להפיכת הפרגיות במחבת)
  • כלי הגשה

שלבי הכנת הפרגיות

  1. שוטפים את הפרגיות היטב תחת זרם מים ומסננים את הנוזלים
  2. מעבירים אותם לקערה
  3. מתבלינים לפי הטעם (אפשר להוסיף תבלון לפי מה שכתבתי, אפשר למרוח גם רטבים שאוהבים כמו צ'ילי חריף/מתוק מה שרוצים)
  4. מוסיפים מעט שמן זית ומעסים את הפרגיות היטב שהתבלון והשמן זית יעטוף את כל הנתחים
  5. מחממים מחבת פסים על עוצמה גבוהה, כשהיא חמה מניחים את הפרגיות ומנמיכים את החום לעוצמה בינונית
  6. מדי פעם הופכים צד ובודקים אם זה מוכן. אצלי בכיריים שלי, זה מוכן בערך תוך 20-25 דק' (לסבב של מחבת)
  7. אם יש מדי הרבה נוזלים במחבת, אפשר להגביר את עוצמת החום, אבל לא להתרחק מהמחבת כי הפרגיות עלולות להישרף. תזכרו שמדובר בעוף ולא בקר ושלבי ההכנה מהירים מאוד.
  8. מגישים חם בצירוף מה שתרצו… ראו בהמשך הצעות שונות.

לבריאות!

רעיונות לתוספות עם הפרגיות

תיהנו ותהיו בריאות בע"ה!

הצטרפי לשיחה