זמן קריאה: 2 דקות מתכון להכנת כדורי שוקולד פרווה, ממוצרים טבעיים וטעימים שאפשר להכין בבית עם ילדים. לבריאות!

מתכון כדורי שוקולד טעימים להפליא

הכדורים הללו ממכרים… הם לא בטעם שוקולד, הם עשויים עם הרבה שוקולד ורק עם דברים טובים וטעימים. אפשר בקלות להכין עם הילדים באחד מימי החופש כתעסוקה מעניינת, נחמדה וטעימה כאשר התנאי הוא שהם לא רק אוכלים ועוזרים להכין צורות הם גם אחראים לנקות! (זה עובד!)

אז קדימה לעבודה…

מצרכים נדרשים

  • 400 גר' ביסקוויטים
  • 50-60 גר' מים
  • 200 גר' שוקולד ביתי או שוקולד רגיל (פרווה או חלבי)
  • 100 גר' תערובת אגוזי מלך- שקדים ואגוזי לוז טחונים
  • אופציה – שוקולד צ'יפס או קוביות שוקולד
  • אבקת סוכר ביתית – לא חובה תלוי בכמות המתיקות שתרצו לקבל. אפשר גם דבש/סילאן/מייפל אבל לא להשתמש בסוכר גבישי
  • לגלגול כדורי השוקולד: קוקוס, תערובת אגוזים טחונים, פירורי ביסקוויטים (טחונים לקמח), כל תוספת אחרת שתרצו

כלים נדרשים

  • קערה אחת לכל ילד לטחינת הביסקוויטים (זה לא חובה, מספיקה קערה אחת למתכון)
  • כף עבור שבירת הביסקוויטים (לתת לכל ילד/ה)
  • קערה + סיר/קערה נוספת להכנת השוקולד ולהמסתו
  • כף ערבוב/לקקן
  • צלחות לקוקוס/לתערובת אגוזים/לפירורים ביסקוויטים – אופציונאלי פי מה שתבחרו להשתמש.
  • מנג'טים להנחת כדורי השוקולד
  • קופסת אחסון

תהליך הכנת כדורי השוקולד

  1. לתוך הקערה מניחים את הביסקוויטים (במתכון זה השתמשתי בכעכים מתוקים טוניסאים) ושוברים אותם ככל האפשר.
    תנו לילדים לעשות את השלב הזה הם ייהנו מאוד להכות בביסקוויטים ולשבור אותם דק (לשברים קטנים מאוד, לקמח) בעזרת כף וכד'.
  2. ממיסים שוקולד ביתי או רגיל על בן מרי – סיר כפול. אם אתן מכינות אותו מעיסת קקאו וחמאת קקאו, הוסיפו את הדבש או אבקת סוכר ברגע שהוא נמס וערבבו הכל עד לקבלת הטעם שתרצו.
  3. לאחר שהשוקולד נמס והביסקוויטים נטחנו בעזרת הילדים החמודים, העבירו את השוקולד המומס לקערה עם הביסקוויטים.
  4. הוסיפו את המים ותערובת אגוזי המלך וערבבו היטב. אפשר בהתחלה בעזרת לקקן או כף, ובהמשך עדיף ללוש ביד כדי להרגיש את לחות התערובת. אם נראה לכן יבש, הוסיפו מעט מאוד מים. אם התערובת לא מספיק מתוקה אפשר להוסיף אבקת סוכר. אין במתכון ביצים ולא שום חומר אחר הדורש בישול או אפייה ולכן אפשר לטעום בכל שלב מההכנה.
  5. ברגע שיש לכן תערובת מוכנה בטעם ובמרקם המתאים לכן, התחילו להכין כדורים בגודל שתרצו: ביד אחת קחו מעט מהתערובת, ובעזרת היד השניה, צרו כדור.
  6. העבירו כל כדור לצלחת עם קוקוס או כל דבר אחר (זה לא חובה.. רק מוסיף לטעם)והעבירו כל כדור למנג'ט ומשם ישר לקופסת אחסון.
  7. כשסיימתן ליצור את כל הכדורים, שמרו במקרר. מומלץ לאכול לאחר לפחות שלוש שעות במקרר.

לבריאות!

כמה הארות חשובות

  • המתכון פרווה לחלוטין, ללא שימוש במרגרינה ושאר חומרים מזיקים.
  • מי שרוצה יכולה להחליף את השוקולד הביתי בשוקולד רגיל (רק שזה לא יהיה אותו טעם כמו של השוקולד הביתי הטבעי, הבריא והאמיתי).
  • המעוניינות בכדורי שוקולד חלביים – יחליפו את המים בחלב, (ואפשר גם חלב צמחי) ואת השוקולד המריר בשוקולד חלבי.
  • מי שמכינה שוקולד ביתי רק למתכון הזה צריך להשתמש ב חופן אחד של חמאת קקאו ושלושה חופנים של עיסת קקאו. להמיס בבן מארי ולאחר ההמסה להוסיף המתקה 2-3 כפיות דבש או כל ממתיק אחר ובהתאם לטעם שלכן.
  • לאחר הכנסת החומרים – ממליצה לטעום לפני שתצרו את הכדורים כדי לוודא שהמרקם מספיק מתוק וטעים לכן. אם יש צורך אפשר להוסיף ממתיק כלשהו ולערבב להטמעה.

מתכונים מתוקים נוספים

הצטרפי לשיחה