מתכון פירות יבשים ממולאים בשר טחון חגיגי לשבתות וחגים
מתכון חגיגי נוסף, מתאים במיוחד לראש השנה/טו בשבט. שימוש של פירות יבשים ממולאים בשר טחון. מאוד פשוט להכין רק צריך בעיקר סבלנות וזמן להכנה. לא צריך יותר מדי כלים ובלגן… המאכל כמובן מתוק, אך לא יותר מדי… לבריאות!
מצרכים למתכון
- חצי ק"ג בשר טחון
- תבלינים: כמון, מלח, פלפל שחור, פפריקה וקינמון (אפשר לשים גם מקל קינמון). תוסיפו מה שאתן אוהבות ורוצות
- 1 בצל בינוני
- צנובר, פטרוזיליה וכוסברה (לא חובה)
- פירות יבשים למילוי כגון משמשים, שזיפים, תמרים ותאנים (אפשר לשלב גם פירות טריים כמו תפוחים, רימונים וכו' או פירות יבשים נוספים כגון צימוקים, חמוציות, מנגו מיובש וכו' )
כלים להכנת המתכון
- קערה לבשר
- מסננת לשטיפת הבשר
- קערה להנחת הפירות היבשים (הם צריכים להיות שטופים ובדוקים מראש)
- סיר מתאים לתנור/בישול. תלוי איך רוצים להכין
- צלחת הגשה
מהלך הכנת המתכון
- משרים את הפירות היבשים, פותחים אותם מצד אחד ובודקים אותם מנגעים וכו'.
- מכינים את תערובת הבשר:
- לתוך קערה מכניסים את הבשר טחון השטוף, לאחר שהורדתם את רוב הנוזלים ממנו דרך המסננת
- תוסיפו תבלינים: כמון, פפריקה, פלפל שחור ומעט קינמון (לא חובה הקינמון). הוסיפו בצל קצוץ דק (אני טוחנת אותו ממש) והוסיפו תיבולית ירק כוסברה ופטרוזיליה. אפשר להוסיף יותר לפי הטעם.
- ערבבו הכל היטב ליצירת עיסה. שימו לב, לא לערבב יותר מדי את הבשר זה קצת מקלקל את המרקם שלו. מספיק לערבב רק עד איחוד והטמעת המרכיבים.
- ממלאים את הפירות: לוקחים מעט מתערובת הבשר, מכניסים לתוך הפירות היבשים הנקיים כמו בתמונה ומניחים בסיר.
- מתערובת הבשר שנשארה (אם נשארה לכן) מכינים קציצות. אפשר להוסיף לסיר, יוצא מעדן קציצות בשר מתוקות
- תהליך ההכנה: בבישול או בתנור. פירוט בהמשך עבור כל מהלך.
בישול בכיריים
- מסדרים את הפירות הממולאים בסיר
- אפשר להוסיף עוד פירות למנה כגון רימונים, צימוקים, חמוציות וכו'. בראש השנה אפשר להוסיף את פירות הסדר (כמו רימונים, תפוח וכו') אפשר להוסיף מקל קינמון גם.
- מכסים את הפירות במים כך שיכסו את רוב הפירות היבשים.
- סוגרים את המכסה ומבשלים למשך שעה על אש בינונית. במשך הבישול הנוזלים יצטמצמו
- אחרי שעה התבשיל מוכן. אם רוצים להפחית עוד את הנוזלים, יש לבשל עוד 15-20 דקות עם מכסה פתוח עד התוצאה הרצויה.
- ממתינים מעט שהתבשיל יתקרר ואפשר להגיש חם. ראו טיפים בהמשך.
הכנה בתנור
- מחממים את התנור על-180 מעלות חום עליון ותחתון. אפשר עם טורבו, רק לשים לב לזמן ולעוצמת החום. כל תנור שונה וכל אחת מכירה את התנור שלה. לכן שימו לב.
- מסדרים את הפירות הממולאים בסיר מתאים לתנור
- אפשר להוסיף עוד פירות למנה כגון רימונים, צימוקים, חמוציות וכו'. בראש השנה אפשר להוסיף את פירות הסדר
- ממלאים מים 2/3 סיר. במהלך האפייה הפירות יפרישו נוזלים והסיר יתמלא
- סוגרים את המכסה ומכניסים לתנור למשך שעה. לשים לב שהסיר סגור לחלוטין. אם יש חור במכסה אפשר לסגור עם נייר אפייה.
- אחרי שעה התבשיל מוכן. אם רוצים לצמצם את הנוזלים, יש להנמיך ל-150 מעלות, להסיר את המכסה לאפות עוד 15-20 דקות. לא יותר, אחרת החלק העליון יישרף
- המתינו כמה דקות להתקררות והגישו חם…
טיפים
- רצוי ששכבת הפירות תהיה אחת. לא חובה אבל כדאי (הכוונה שלא יהיו מונחים אחד על השני)
- לא ממליצה להוסיף סוכר בכלל. התבשיל יוצא מתוק גם כך.
- יש לפרי טעם חזק, אם אתן מעדיפות פחות מתיקות – יש למלא אותו יותר בבשר
- מי שלא רוצה להכין קציצות מתוקות, אפשר להכין את הבשר טחון בנפרד ואז לשלב בצלחת. שילוב הטעמים של מתוק עם לא מתוק יוצא נהדר ומאזן אחד את השני
- התבשיל נשמר מצוין גם כמה ימים במקרר כל עוד הוא סגור היטב. וכשתרצו לאכול רק תחממו וזהו..
- לא ממליצה לאדות את כל הנוזלים לגמרי, הם מוסיפים טעם נפלא לתוספת שאיתה תאכלו את המנה המיוחדת הזו למשל אורז/קוסקוס וכד'.
- בראש השנה/טו בשבט אפשר להוסיף פירות נוספים. יוצא נהדר עם פירות טריים
מתכונים חגיגיים נוספים:
- מתכון לטנזיה פירות יבשים מרוקאית
- כתף טלה בתנור ממולא אורז ובשר טחון
- צלי בקר כמו בחתונות
- מתכון לתבשיל כבש עם ירקות שורש
- חבושים לראש השנה
- סיר ברכות לראש השנה
חג שמח, ושתזכו שנים רבות נעימות וטובות בעזרת השם!
וואו, נראה טוב
וגם טעים….