הכנת סוכריות ביתיות בקלי קלות

זמן קריאה: 5 דקותמתכון לסוכריות במגוון טעמים, מרקמים וצבעים כולל שדרוגים וטיפים חשובים… ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל מלאכותיים, כמה שיותר טבעי ובריא!

מתכון וטיפים להכנת סוכריות בריאות יותר, במרקמים וטעמים שונים

נשים, אמהות, גולשות יקרות,

בחרתי לחלוק אתכן מתכון בסיסי להכנת סוכריות מציצה בבית (סוכריות קשות) מ 3 חומרים טבעיים בסיסיים, ובהמשך הבאתי טיפים ושדרוגים לקבלת מרקמים וטעמים שונים כגון סוכריות גומי, סוכריות דמוי טופי, סוכריות בריאות לכאבי גרון ועוד.

המתכון הבסיסי כשר פרווה, טבעוני, ללא גלוטן ומתאים לכל זמן שרוצים.

למה להכין סוכריות בבית?

  • כי הן לא מכילות צבעי מאכל מלאכותיים/סינטטיים
  • הן ללא רעלים וחומרים משמרים
  • אתן יודעות בדיוק ממה מורכבות וכמה סוכר יש בהן
  • יש לכן אפשרות להכניס תבלינים/חומרים בריאים יותר בהתאם לטעמכן
  • תוכלנה להכין סוכריות ביתיות במרקמים שונים
  • כיף להכין בבית יחד עם ילדים יתאים כפעילות לחופש הגדול, כסדנת יום הולדת ועוד.

אז תכינו סוכריות טעימות, חלקו אותן לחברות ומכרות שלכן בכל הזדמנות שתרצו, לפני חגים, תחילת שנה בצירוף ברכה יפה…

מצרכים להכנת סוכריות סוכר של פעם

  • כוס מים
  • חצי כוס סוכר קנים או רגיל (מי שרוצה ממש מתוק שתוסיף סוכר לפי טעמה האישי)
  • קוביית מיץ לימון או כף מיץ לימון סחוט טרי (אם רוצים טעם לימוני לקבלת סוכריות חמוצות מתוקות בטעם לימון תוסיפו 6-7 קוביות/כפות מיץ לימון)
  • מעט קורנפלור או אבקת סוכר לפיזור מעל הסוכריות (כדי שלא ידבקו אחת לשניה)

ראו בהמשך הארות לשדרוג ולקבלת טעמים נוספים.

כלים להכנת המתכון

  • מחבת/סיר נמוך רצוי יציקה נון סטיק
  • מרית או כף סיליקון (לא מומלץ להשתמש בכלי מתכת)
  • נייר אפייה או תבניות סיליקון בצורות
  • אופציונאלי: מיכל עם פיית משפך או משהו מעין זה (כדי למלא את תבניות הסיליקון, אפשר להסתפק בכף סיליקון)

מהלך הכנת הסוכריות הקשות (סוכריות זכוכית)

  1. לתוך מחבת מכניסים את המים, הסוכר והמיץ לימון
  2. מערבבים מעט ומתחילים לבשל על חום גבוה.
  3. בזמן הבישול יש לערבב תדיר, התהליך לוקח דק' מעטות. שמנה לב לא לעזוב את המחבת שלא יישרף.
  4. לאחר שהמים רתחו מנמיכים את עוצמת החום.
  5. ממשיכים לערבב ולבשל עד שהמים מתאדים, ונוצר לכן נוזל סמיך ודביק, זה מוכן. הזהרו זה חם מאוד, לא לגעת בידיים בנוזל.
  6. טיפ לבדיקת מוכנות: קחו בעזרת הכף מעט מהתערובת ושפכו. אם זה נשפך מהר מאוד, כמו מים, לא מוכן המשיכו לבשל.
  7. בעזרת כף/כפית מלאו תבניות סיליקון או הניחו מהנוזל על נייר האפייה (לקבלת צורות מטבעות…).
  8. לאחר כמה רגעים, הסוכריות יתקררו ויתקשו מעט. בטמפרטורה נמוכה זה מתמצק מהר מאוד.
  9. אפשר לאכול מיד אם כי עדיף להכניס למקרר לשעה, שעתיים וזהו, הסוכריות מוכנות… בהנאה!
  10. כדי למנוע הידבקות הסוכריות אחת לשניה, יש לפזר/להטביל בקורנפלור או באבקת סוכר.
  11. את שלב ההטבלה בקורנפלור/באבקת סוכר אפשר בכיף לתת לילדים לעשות הם ייהנו מאוד! קחו בחשבון שאבקת הסוכר תיטמע לאחר זמן מה בסוכריה.. לכן אם האחסון לזמן ממושך כדאי לפזר קורנפלור.
  12. הגישו בצירוף ברכה יפה לרגל השנה החדשה, רכישת רכב, סיום לימודים או תחילת לימודים, לרגל בשורה טובה על חתונה קרובה, בר מצווה, בת מצווה, כמתנה צנועה ומתוקה לחברה שעוברת דירה או שעוזבת את העבודה, לחיזוק ועידוד חברה יקרה, לברית מילה, או יום הולדת
  13. את הסוכריות תוכלו להכין עם ילדים כחלק מפעילות בחופש הגדול, או פעילות יום הולדת רק שלב הבישול יתבצע על ידי מבוגר בלבד מאחר שזה חם מאוד ועלול ליצור כוויה.
  14. שמרו במקרר אם נשאר לכן משהו….

שדרוגים והארות נוספות

המתכון הבסיסי הוא בעצם לסוכריות קשות כלומר לסוכריות מציצה.
המתכון הבסיסי גם לסוכריות על מקל. ישנן תבניות מיוחדות מסיליקון להכנת סוכריות על מקל ולמי שאין, יכול להניח על נייר אפייה, ופשוט להצמיד מקל קטן כמו קיסם, מקל ארטיק למשל לכל סוכרייה. כשהסוכרייה תתקשה, הקיסם/מקל יידבק גם כן. הסוכרייה בדרך זו שטוחה ולא כדור.

ליצירת סוכריה על מקל בצורת כדור: אפשר להכניס את התערובת של הסוכרייה לתוך תבניות שקעים עגולים קטנים מסיליקון ולהכניס מקל של סוכריות מתאים.
אפשרות נוספת, להכין מתכון של סוכריות במרקם טופי, לשטח תערובת על משטח נייר אפיה/סיליקון, ולאחר שמתמצק, לעבד לכדור ולהכניס מקל באמצע. באופן כללי, אני פחות ממליצה להכין סוכריות "כדור" כי זה עלול להיות מסוכן לילדים.

סוכריות גומי

לקבלת סוכריות גומי יש להוסיף אחת מהאפשרויות הבאות:

  1. ג'לטין (על בסיס עצמות דגים):
    בערך 14 גר' לחצי כוס מים בערך. תראו בהתאם למרקם שתרצו לקבל.
    • שימוש: מכניסים את הג'לטין למים מערבבים ומחכים להתקשות. המרקם יהפוך ג'לי קשה כזה לאחר 20 דק' – חצי שעה.
    • לאחר שזה מוכן, הניחו על באן מרי להמסה והוסיפו את שאר המצרכים שתרצו (הסוכר, תבלינים ראו בהמשך). ערבבו היטב.
    • זהו התערובת מוכנה ליציקה לתבניות סיליקון/נייר אפיה.
    • העבירו למקרר עד שהסוכריות מתקשות ומקבלות מרקם של סוכריות גומי (ולא נוזלי).
    • תוקף עד חודש (עדיף לצרוך בפחות זמן)
  2. אגר אגר (סוג של אצה): מתאים לטבעוניים או למי שלא רוצה להשתמש בג'לטין:
    צריך בערך 6 גר' לכוס מים של 240 מ"ל.
    • מכניסים את האבקה יחד עם המים והלימון ומערבבים (לפני שמדליקים את הכיריים)
    • פועלים כפי הכתוב במתכון הבסיסי.
    • אם אתן מכינות סוכריות גומי עם מיצי פירות חמוצים, תצטרכו קצת יותר אגר אגר. תצטרכו לנסות ולבדוק בהתאם למרקם. שימו תחילה את הכמות הרגילה ותבדקו. אם יש צורך הוסיפו עוד קצת אגר אגר. אם תוסיפו יותר מדי, הסוכריות יתקשו ולא יהיו ג'ליות. לכו, לאחר ערבוב עם הכמות הראשונית, כשהמרקם הופך לסמיך, כבו וחכו להתקררות. בהתקררות הנוזל יתגבש. תוכלו לראות לפי המרקם המתקבל אם זה המרקם הרצוי. אחר הוסיפו מעט אגר אגר. תוכלו להחזיר את התערובת למרקם נוזלי על ידי חימום קל וערבוב. ואז תכניסו לתבניות סיליקון ליצירת צורות והכניסו למקרר.
    • יתקבלו סוכריות במרקם של סוכריות גומי.

אפשר להשתמש במיצי פירות רצוי טבעיים ללא תוספת סוכר. אם אתן משתמשות במיצים עם סוכר אין צורך להוסיף סוכר לסוכרייה מספיק המיץ ולערבב עם הג'לטין או אגר אגר.

סוכריות במרקם טופי

לקבלת סוכריות במרקם טופי יש להוסיף קורנפלור בערך 30 גר' למתכון הבסיסי שציינתי לעיל. כמובן, הכמות תלויה במרקם שתרצו לקבל, רק תזכרו שבמקרר זה יתקשה יותר.
תתחילו ב 2 כפיות ותערבבו היטב עד הטמעה (שלא יהיו גושים). המשיכו לבשל, כפי שכתוב במתכון הבסיסי. שחקו קצת עם הכמויות לקבלת המרקם המתאים עבורכן.
לאחר שהתערובת מוכנה, העבירו לנייר אפיה או לתבנית סיליקון.
אם תרצו ליצור צורות, תוכלו ליצור לאחר שהתערובת מעט התמצקה בטמפרטורת החדר (אל תכניסו למקרר עדיין). כך תוכלו ליצור צורות ככל שתרצו…. ראו למשל בתמונות מטה… (אם שמים על עוגה, הוציאו אותה זמן מה לפני שתחתכו שהסוכריות לא יהיו קשות מדי ויהיה ניתן בקלות לחתוך ולאכול).

טעמים שונים

אם רוצים טעם לימוני, מוסיפים יותר מיץ לימון, אפשר להפחית מעט את כמות המים.
לקבלת טעמים נוספים המירו את המים בנוזלים אחרים כגון מיץ תפוזים סחוט טרי, מיץ אבטיח, מיצי פירות אחרים איזה שתרצו. אפשר אפילו חליטות צמחים כגון היביסקוס, נענע, ועוד.. וכן אפשר מחיות פירות (חצי כוס מחית וחצי כוס נוזל, תערבבו והמשיכו בהתאם למתכון).
סוג הנוזל/מחית שתשימו ישפיע על צבע הסוכרייה וטעמה.

סירופ ביתי

המתכון הבסיסי מתאים גם להכנת סירופ ביתי לפיזור מעל ספינג', יויו, מקרוד, דבלה ושאר עוגיות מסורתיות. אתן צריכות לבל את זה על אש נמוכה 10-15 דק'. התערובת צריכה להיות דביקה (הסוכר צריך להיות מומס לחלוטין ומוטמע במים ובלימון) אך נוזלית עדיין. לא לבשל יותר מדי, כי אז יתקבל המרקם המתאים לסוכרייה קשה.

סוכריות בריאות גם לכאבי גרון

טוב אז נכון שסוכריות הן סוכריות = ממתק על בסיס סוכר… וברור שגם אם מדובר בסוכר ממקור בריא (סוכר פירות וכד'), אין להפריז.. שכן סוכר נשאר סוכר… אך, יש אפשרות להוסיף לסוכריות תבלינים ועשבי תיבול טובים היעילים למגוון בעיות, מחלות חורף, כאבי גרון וכד', וגם סתם להוסיפם לקבלת טעמים וצבעים נוספים.

המלצות לתוספות ושדרוגים

  • כף אבקת כורכום (כדאי שיהיה טהור כמובן)
  • חצי כפית אבקת קינמון/מקל קינמון
  • חצי כפית ציפורן טחון
  • מעט אבקת ג'ינג'ר טחון או מיץ ג'ינג'ר
  • מעט שוקולד קצוץ דק (לקישוט)
  • מעט קוקוס טחון דק (לקישוט)
  • מי שאוהב אניס יכול להוסיף
  • מנטה לסוכריות מנטה…
  • אפשר להוסיף דבש לסוכריות דבש (אישית לא ממליצה להוסיף דבש בשלב החימום על האש, רק אם עובדים בבאן מארי – הכלי הכפול.
  • אפשר להוסיף ספירולינה או כלורלה או מורינגה לקבלת סוכריות בצבע ירוק וגם עדיף לא בשלב החימום. אלא לאחר החימום לערבב בזריזות.
  • כמובן כפי שציינתי קודם, אפשר להשתמש במיצי ו/או מחיות פירות.
  • בעצם מה שבא לכן….

לסיכום,

כפי שראיתן מאוד פשוט להכין סוכריות בבית ויש לכך יתרונות רבים… אם כבר ממתק, עדיף להכניס קצת בריאות ולהימנע מרעלים מיותרים…
מציינת שיש מתכונים רבים מאוד לסוכריות, ראיתי וקראתי הרבה מאוד ובשפות שונות על תהליך הכנת סוכריות בבית. יש השמים יותר סוכר ממים או בכמות שווה.
תוכלנה להכין סוכריות בצבע שתרצו (רצוי ללא צבעי מאכל סינטטיים אלא רק צבעים טבעיים מפירות/חליטות צמחים וכד'), במרקם ובטעם שתרצו. ותזכרו מתכון זה לא חשבון לכו עם הדמיון שלכן ושל ילדיכן …העיקר תיהנו ותהיינה בריאות!

💜הרבה בריאות ומתיקות בחיים!💜

הצטרפי לשיחה

5 תגובות