מתכון למרק עדשים ירוקות
מרק עשיר ומחמם, קל ויחסית מהיר הכנה, מתאים במיוחד לימי החורף הקרים והפלוס הגדול שהוא גם בריא וגם טעים!
אז קדימה נתחיל!
לבריאות!
מצרכים להכנת המרק
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 3 כפות שמן זית
- כפית גדושה של אריסה או רסק עגבניות
- כפית פפריקה מתוקה, תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, כמון, מעט סומק, כורכום
- נתחי עוף (אופציונאלי, אפשר לעשות את המרק פרווה/צמחוני וטבעוני) כמס' הסועדים
- 1 גזר
- 2 תפוחי אדמה
- 2-3 עלי סלרי כרפס
- 2-3 תיבוליות ירק (פטרוזיליה וכוסברה) או ירק חי קצוץ
- כ- 280 גר' עדשים ירוקות מונבטות (עדיף, אך גם אפשר עדשים ירוקות רגילות). זה יוצא בערך 2 כוסות עדשים
- כ- 4 כוסות מים
*תוכלו להתאים לטעמכן עם מצרכים אחרים בנוסף/במקום, כי מתכון זה לא חשבון
כלים להכנת המתכון
- סיר לבישול המרק.
- כף סיליקון לערבוב
- סכין וקרש חיתוך
- קוצץ ירקות – אופציונלי
- מגרדת (אופציונלי אם רוצים לגרד את הירקות במקום לחתוך לקוביות)
מהלך הכנת המרק
- מכינים את המצרכים מראש:
- מנביטים עדשים או משרים ושוטפים את העדשים היטב
- קוצצים בצל ושני שיני שום לקוביות קטנות
- חותכים תפוחי אדמה, גזר לקוביות קטנות או מגרדים במגרדת
- שוטפים ובודקים היטב 2-3 עלי סלרי (או יותר לפי הטעם)
- מסדרים ומנקים את נתחי העוף (אם מוסיפים)
- לתוך לסיר עם מעט שמן, מכניסים את הבצל והשום לטיגון על עוצמה בינונית. מערבבים מדי פעם שייטגן כמו שצריך.
- כאשר הבצל משחים, מוסיפים כף פפריקה מתוקה וכף אריסה. מערבבים ומטגנים כמה דק' תוך ערבוב מתמיד.
- מוסיפים את הגזר החתוך ושוב מטגנים מעט.
- על התערובת מוסיפים תבלון לפי הטעם, מטגנים כדקה. תמיד על עוצמה בינונית – נמוכה.
- מוסיפים את נתחי העוף וגם אותם מטגנים לכל הצדדים.
- כעת, לאחר שהכל טוגן כמו שצריך, אפשר להוסיף תיבוליות ירק (ואפשר גם לקראת סיום הבישול להוסיפם) וגם אותן לטגן מעט.
- מכניסים את תפוחי האדמה הקצוצים שגם אותם מטגנים מעט, ממש מס' שניות, רק לערבב אותם היטב בתערובת וממלאים את הסיר במים (לפחות 4 כוסות).
- מגבירים את עוצמת החום וכשהמים מתחילים לרתוח, כשמתחילות בועות קטנטנות, מוסיפים לסיר את העדשים הירוקות (אצלי מונבטות).
- מערבבים את הכל, שהעדשים יוטמעו במים היטב ומבשלים על עוצמה בינונית כשעה או עד שהעוף והירקות מתרככים.
- מגישים חם…
לבריאות!