מרק עדשים ירוקות

זמן קריאה: 2 דקותמתכון למרק עדשים טעים ובריא, קל מאוד להכנה. אפשרות למרק טבעוני וצמחוני. בריאות לכולן!

מתכון למרק עדשים ירוקות

מרק עשיר ומחמם, קל ויחסית מהיר הכנה, מתאים במיוחד לימי החורף הקרים והפלוס הגדול שהוא גם בריא וגם טעים!
אז קדימה נתחיל!

לבריאות!

מצרכים להכנת המרק

  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית גדושה של אריסה או רסק עגבניות
  • כפית פפריקה מתוקה, תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, כמון, מעט סומק, כורכום
  • נתחי עוף (אופציונאלי, אפשר לעשות את המרק פרווה/צמחוני וטבעוני) כמס' הסועדים
  • 1 גזר
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2-3 עלי סלרי כרפס
  • 2-3 תיבוליות ירק (פטרוזיליה וכוסברה) או ירק חי קצוץ
  • כ- 280 גר' עדשים ירוקות מונבטות (עדיף, אך גם אפשר עדשים ירוקות רגילות). זה יוצא בערך 2 כוסות עדשים
  • כ- 4 כוסות מים

*תוכלו להתאים לטעמכן עם מצרכים אחרים בנוסף/במקום, כי מתכון זה לא חשבון

כלים להכנת המתכון

  • סיר לבישול המרק.
  • כף סיליקון לערבוב
  • סכין וקרש חיתוך
  • קוצץ ירקות – אופציונלי
  • מגרדת (אופציונלי אם רוצים לגרד את הירקות במקום לחתוך לקוביות)

מהלך הכנת המרק

  1. מכינים את המצרכים מראש:
    • מנביטים עדשים או משרים ושוטפים את העדשים היטב
    • קוצצים בצל ושני שיני שום לקוביות קטנות
    • חותכים תפוחי אדמה, גזר לקוביות קטנות או מגרדים במגרדת
    • שוטפים ובודקים היטב 2-3 עלי סלרי (או יותר לפי הטעם)
    • מסדרים ומנקים את נתחי העוף (אם מוסיפים)
  2. לתוך לסיר עם מעט שמן, מכניסים את הבצל והשום לטיגון על עוצמה בינונית. מערבבים מדי פעם שייטגן כמו שצריך.
  3. כאשר הבצל משחים, מוסיפים כף פפריקה מתוקה וכף אריסה. מערבבים ומטגנים כמה דק' תוך ערבוב מתמיד.
  4. מוסיפים את הגזר החתוך ושוב מטגנים מעט.
  5. על התערובת מוסיפים תבלון לפי הטעם, מטגנים כדקה. תמיד על עוצמה בינונית – נמוכה.
  6. מוסיפים את נתחי העוף וגם אותם מטגנים לכל הצדדים.
  7. כעת, לאחר שהכל טוגן כמו שצריך, אפשר להוסיף תיבוליות ירק (ואפשר גם לקראת סיום הבישול להוסיפם) וגם אותן לטגן מעט.
  8. מכניסים את תפוחי האדמה הקצוצים שגם אותם מטגנים מעט, ממש מס' שניות, רק לערבב אותם היטב בתערובת וממלאים את הסיר במים (לפחות 4 כוסות).
  9. מגבירים את עוצמת החום וכשהמים מתחילים לרתוח, כשמתחילות בועות קטנטנות, מוסיפים לסיר את העדשים הירוקות (אצלי מונבטות).
  10. מערבבים את הכל, שהעדשים יוטמעו במים היטב ומבשלים על עוצמה בינונית כשעה או עד שהעוף והירקות מתרככים.
  11. מגישים חם…

לבריאות!

הצטרפי לשיחה