אורז עם בשר טחון

זמן קריאה: 3 דקותשלושה מתכוני בשר טחון עם אורז בווריאציות ותוספות שונות.. מנות חגיגיות לשבתות וחגים ולארוחות משפחתיות שכיף לאכול יחד! תיהנו והרבה בריאות..

שלושה מתכונים לאורז עם בשר טחון בסיר אחד

כמה מתכונים יכולים לצאת משני מצרכים עיקריים? לפחות שלושה, ותאמינו לי שאפשר לפתח מתכונים כיד הדמיון…. לפניכן שלושה מתכונים שונים אשר בסיסם מורכב מבשר טחון בתוספת אורז. לכל מתכון הוספתי תוספות נוספות, אשר כל אחת נותנת את טעמה האישי המיוחד לה ומשדרגת את המנה מאוד!

לבריאות ותיהנו ממנה חגיגית מיוחדת ופשוטה להכנה….

אורז עם בשר טחון ערבי (אורז עם בשר טחון וצנוברים)

מצרכים להכנת המתכון:

  • 1 ק"ג בשר אנטריקוט חתוך לקוביות (אופציונלי, מוסיף עסיסיות לתבשיל)
  • 1 ק"ג בשר טחון. אני השתמשתי באנטריקוט
  • 1-2 בצלים (תלוי בגודל שלהם. אם יש לכן בצל גדול, מספיק בצל אחד)
  • 5-6 כפות שמן זית
  • 100-200 גרם צנוברים (או כמה שתרצו)
  • 1-2 כוסות אורז מבושל. אפשר להיעזר במתכון אורז מלא אחד אחד

כלים נדרשים למתכון:

  • סכין וקרש חיתוך (אפשר להשתמש גם בקוצץ ירקות)
  • סיר לבישול. מומלץ סיר רחב נמוך
  • מסננת לשטיפת הבשר והצנוברים. (אפשר להשתמש באותה מסננת לכל סוגי הבשרים והצנוברים ואפשר להביא שני מסננות.)
  • כלי להשריית הצנוברים.
  • כף סיליקון לבישול (רצוי לא כף מתכת שלא להרוס את הסיר)
  • צלחות הגשה

מהלך הכנת המתכון:

  1. קוצצים את הבצל ומעבירים לסיר.
  2. לסיר, מוסיפים 4-5 כפות שמן זית ומדליקים את הכיריים על עוצמה בינונית.
  3. מטגנים את הבצל עד הזהבה. אני אוהבת לטגן אותו על אש בינונית עם מכסה ומדי פעם מערבבת אותו עד שהוא מוכן. מערבבים את הבצל מדי פעם
  4. בינתיים שהבצל מיטגן לו במחבת/בסיר שוטפים את קוביות בשר האנטריקוט ואת הבשר טחון. כל סוג בשר נשטף בנפרד.
    באמצעות מסננת סוחטים ממים ככל האפשר את שני סוגי הבשר (כל אחד בנפרד)
  5. משרים לזמן מה את הצנוברים ושוטפים תחת זרם מים. מסננים את המים.
  6. מכניסים את קוביות האנטריקוט ומטגנים אותן מכל הצדדים למס' דקות.
  7. מתבלנים לפי הטעם האישי: אני מוסיפה מעט מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה. אפשר כל תבלין שאתן אוהבות ורוצות.
  8. מערבבים היטב ומטגנים מס' שניות.
  9. כעת, שופכים כוס מים לתוך הסיר ומבשלים עם מכסה סגור למשך כשעה וחצי לפחות בחום בינוני.
  10. מדי פעם בודקים ומערבבים את הקוביות.
  11. כאשר הבשר התרכך אך עדיין לא מוכן לגמרי, מוסיפים את הבשר טחון + צנוברים (בכמות שתרצו) השטופים והמסוננים מנוזלים ומערבבים היטב
  12. מבשלים את הכל עד ששני סוגי הבשרים מוכנים לאכילה (לפחות עוד חצי שעה)
  13. לאחר מכן, מוסיפים את האורז המבושל שהכנו מראש ומערבבים היטב כל עוד הבשרים חמים. לא חובה שיהיו על הכיריים.
  14. מגישים חם ונהנים ממנה חגיגית וטעימה!

אורז עם בשר טחון ותפוחי אדמה

  1. קוצצים ומטגנים בצל עד הזהבה על עוצמת חום בינונית.
  2. חותכים תפוחי אדמה לקוביות (בהתאם לכמות שתרצו). מומלץ שהקוביות תהיינה בעובי פחות או יותר שווה. שוטפים אותן ומניחים לרגע אחד בצד מסוננות ממים.
  3. מכניסים את הבשר טחון (לאחר שטיפה וסינון המים ככל האפשר) ומטגנים קלות.
  4. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים מעט מכל הצדדים יחד עם הבשר טחון.
  5. מבשלים עם מכסה סגור על חום בינוני. אפשר להוסיף מעט מים שלא יתייבש מדי ולא יישרף ומערבבים מדי פעם. שימו לב שהתבשיל מוכן בערך תוך חצי שעה – ארבעים דק'. זה יחסית מהיר אז לא לשכוח את הסיר….
  6. בסיום הבישול, הוסיפו כוס-שתיים אורז מבושל כבר ותערבבו.
  7. הגישו חם!

אורז עם בשר טחון ופירות יבשים

להכנת המתכון הזה, פועלים בדיוק כפי המתכון הקודם, אך במקום תפוחי אדמה, מכניסים פירות יבשים.
אני ממליצה להשרות את הפירות היבשים למס' דק' – חצי שעה. ואז מסננים את המים, שוטפים היטב ובודקים כל פרי לוודא שהינו נקי ולא נגוע בחרקים. לאחר מכן מוסיפים אותו לתבשיל.
לקנות כמובן פירות יבשים טבעיים ללא תוספת סוכר וצבעי מאכל.

לבריאות!!

טיפים

  • ממליצה לא לוותר על קוביות האנטריקוט. הקוביות אנטריקוט מוסיפות עסיסיות רבה לתבשיל.
  • במידה ומוסיפים קוביות אנטריקוט, לשים לב לתבשיל כי הבשר טחון מתבשל מהר יותר. ולכן אני מבשלת תחילת את קוביות האנטריקוט ורק לקראת סוף בישולן אני מכניסה את הבשר טחון.
  • אפשר להחליף את האנטריקוט בבשר שמן אחר או כבש. מניסיון, יוצא מושלם עם כבש.
  • אפשר להוסיף לצלחת אורז מבושל בנוסף לאורז שהוכנס מנה שהכנתן. וכמובן תוכלנה תמיד להוסיף עוד אורז עוד בשר למנה שלכן.
  • וודאו תמיד שיש נוזלים בסיר ואל תבשלו יתר על המידה.. חשוב לשים לב לא לבשל על אש גבוהה שלא יישרף הבשר לפני שהוא מוכן בכלל…

לקריאה נוספת

הצטרפי לשיחה

2 תגובות