ממרח פיסטוק ביתי

זמן קריאה: 2 דקותמתכון להכנת ממרח פיסטוק 100% טבעי ביתי בפשטות ובקלות… בהצלחה!

מתכון ממרח פיסטוק – 100% ביתי, איכותי וטעים

ממרח פשוט פשוט להכנה וטעים טעים של פיסטוק אמיתי. לא להתבלבל לא מדובר בממרח בטעם פיסטוק בלי פיסטוק…אלא בממרח מלא בפיסטוקים אמיתיים בהכנה 100% ביתית. כל מה שצריך זה מעבד מזון, פיסטוקים, קשיו (או אגוז אחר), מים וממתיק ויש לכן ממרח פרווה, שאפשר למרוח על עוגה ולמלא עוגיות (לא לאפיה). אומנם פיצוחים זה דבר יקר, אבל אין מה להשוות את המחיר לתוצאה המתקבלת בבית… ממרח כזה קנוי יעלה לכן הרבה יותר יקר…. כאן הוא פרווה, ואתן שולטות בכמויות, במצרכים… תוכלו להוסיף מצרכים שתרצו למשל פיסטוקים עם שוקולד…. מה שתרצו..

בהצלחה!

מצרכים למתכון:

  • 130 גר' פיסטוק קלוי (נקי ובדוק)
  • 100 גר' תערובת קשיו, אגוזי לוז ושקדים אפשר רק סוג אחד מהם (לטעמי עדיף לערבב) ואפשר מצרך אחר שתרצו בעל מרקם שמנתי
  • 3-4 כפות סילאן או 5 תמרים מזן מג'הול נקיים ומגולענים (כדאי להשרות במים זמן מה אם הם יבשים. אני קונה את התמרים מסוג איכותי הנשמר במקפיא הם מצוינים) אפשר גם ממתיק אחר כרצונכן (דבש, מייפל וכו')
  • כוס מים

*אם תרצו חלבי – תוכלו להשתמש בחלב במקום במים ואפשר להשתמש באבקת חלב.

כלים נדרשים להכנת הממרח

  • מעבד מזון
  • מרית סיליקון (עדיף)
  • כף
  • כוס למדידת הכמויות
  • מיכל לאחסון הממרח

מהלך הכנת הממרח

  1. מכניסים את כל המצרכים לבלנדר וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד כשל ממרח. וזהו.
  2. אפשר להוסיף בשלב זה שברי אגוזים או שברי פיסטוק קטנים.
  3. במקום תערובת האגוזים (קשיו, אגוזי לוז ושקדים) תוכלו לשים מצרך אחר שייתן לכן מרקם שמנתי כגון: בננה או אם רוצים חלבי, שמנת, גבינות וכד'. שימו לב: טחינת פיסטוק לבד עם המים לא נותן מרקם שמנתי מספיק, לכן הוספתי קשיו, שקדים ואגוזי לוז (גם טעמם המיוחד משתלב נהדר עם הפיסטוק).
  4. אפשר להכין מחית פיסטוק 100% מראש, לטחון את הפיסטוקים הנקיים והבדוקים, עד קבלת מחית = חמאת פיסטוק, ולהשתמש במחית זו עם תערובת האגוזים להכנת הממרח (כמובן להוסיף המתקה).
  5. הממרח מתאים למילוי עוגיות (אפויות כבר), להכנת ארטיק פיסטוק ביתי, למריחה מעל עוגה כקרם פיסטוק. אפשר להשתמש גם לאפיה, אך חשוב לדעת שהממרח מתייבש באפיה. אפשר לומר שהמרקם מזכיר מרקם של השוקולד בתוך הרוגלכים… כלומר כזה שלא נשאר ממרח, אלא יבש יותר.
  6. מן הסתם נשארה לכן כמות מסוימת של ממרח בתוך המיכל בדפנותיו, אל תזרקו… אפשר להכין משקה פיסטוק….

סיכום,

נכון שפשוט קל ומהיר להכין את הממרח הזה? הזמן היחיד הוא בהכנת הפיסטוקים (לשטוף, לקלות, לברור אותם.. ) את הקשיו/השקדים/אגוזי לוז, מספיק לשטוף ולברור. לא צריכים לקלות. ראו איזה מרקם, נכון שזה מושלם? והטעם? אין מה לומר, תנסו תיווכחו בעצמכן!

תוכלו למרוח בפיתה, בגט או בכל לחם אחר, לאכול ככה בכיף, למרוח מעל עוגה, עוגיות כגון עוגיות קוקוס ועוד…

תיהנו!

הצטרפי לשיחה