מתכון להכנת שוקולד ביתי

זמן קריאה: 4 דקותכששוקולד נעשה בבית, באהבה מ-100% מוצרים טבעיים איכותיים אין שני לו.
מתכון פשוט ומהיר עם 3 מרכיבים ויש לכן שוקולד ביתי איכותי טעים עד כדי התמכרות! בתיאבון!

הכנת שוקולד ביתי, אמיתי ב-100%, טעים בטירוף, בריא ועשוי מ-3 מוצרים טבעיים בלבד

אני לא יודעת מה אתכן, אבל בשבילי שוקולד זה ה – מאכל. וכשהוא נעשה בבית, באהבה, ממוצרים טבעיים ואיכותיים ב – 100% אז אין לדבר הקטן החום הזה מתחרה…
את המתכון הזה אני מכינה בערך אחת לשבוע-שבועיים (אני מכינה כמות כפולה מהרשום במתכון, קחו בחשבון שזה מתחסל מהר). המתכון דורש 3 מצרכים טבעיים בלבד וכל השאר בונוס! וכהרגלי, מתכון נוסף שמתאים מאוד למוטו שלי:
"מינימום משאבים – מקסימום תוצאות"!
לאחר שתכינו ותטעמו, תאמינו לי שלא תרצו לחזור לשוקולד אחר… וגם אם אמרתן לעצמכן רק חתיכה אחת וזהו… מהר מאוד תגלו שתרצו להתפנק על "עוד חתיכה אחת וזהו.. ורק עוד חתיכה קטנה….". ממליצה לכן בחום לנסות!

שוקולד מריר לאלרגנים לחלב/אגוזים/בוטנים

שוקולד מריר ביתי פרווה לאלרגנים לחלב. במידה ויש אלרגיה לאגוזים/בוטנים, פשוט לא להשתמש בהם כתוספת.

המצרכים והכלים הדרושים להכנת השוקולד בבית

  • 50 גרם חמאת קקאו (כחצי כוס חד פעמית לשתייה קרה)
  • 150 גרם עיסת קקאו (כוס וחצי חד פעמית לשתייה קרה)
  • 3 כפיות דבש אפשר לבחור ולהוסיף המתקה בהתאם לטעמכן (מייפל, סילאן וכד')
    חשוב לי לציין כי סוכר גבישי לא מתאים למתכון זה כי הוא לא יימס ויישארו גבשושים. לכן אם אתן משתמשות בסוכר אז השתמשו באבקת סוכר ביתית אך עדיף מאוד מאוד ממתיק נוזלי או טחון לאבקה דקה דקה ממש.

איך מכינים שוקולד?

שלבי הכנת השוקולד (אפשר עם הילדים)

  1. ממיסים את חמאת הקקאו יחד עם עיסת הקקאו בשיטת באן מרי /בכלי כפול. אם תרצו להכפיל כמויות ואין לכן משקל בבית, השתמשו בכל כוס שיש לכן. החמאה צריכה להיות חצי כוס והעיסה כוס וחצי. המשמעות היא בהכפלת כמויות: כוס חמאת קקאו ו3 כוסות עיסת קקאו וכן הלאה. כלומר עיסת הקקאו צריכה להיות פי3 מכמות החמאה.
  2. מערבבים מדי פעם כדי לסייע להמסת החומרים באופן אחיד.
  3. מוסיפים את הדבש או הממתיק שבחרתן ומערבבים היטב אפשר לטעום לבדוק שזה מספיק מתוק. שמנה לב, לשוקולד מריר – ככל שאחוזי הקקאו גבוהים יותר מהסוכרים, כך הוא כמובן בריא, איכותי וטוב לנו יותר ולטעמי טעים גם יותר. אבל זה נתון לשיקול דעתכן כמה מתוק ואיזה מתוק תרצו להכניס לגופכן וגוף בני משפחתכן…
  4. אם רוצים, אפשר להוסיף איזה תוספות שרוצים לשוקולד.
  5. מעבירים את כל התערובת לתבניות סיליקון (לקבלת פרלינים למשל) או לתבנית שטוחה עם נייר אפייה (אקולוגי).
  6. מכניסים למקרר להתמצקות השוקולד..
  7. אוכלים בתיאבון רב.

נכון שזה פשוט??? תיהנו מההכנה ומהזלילה…

תוספות אפשריות והמלצות להנאה מושלמת מהשוקולד הביתי הטבעי והבריא

הכי טעים לאכול שוקולד ככה כמו שהוא קובייה אחר צורה בייחוד כאשר השוקולד מכיל תוספות כגון:

הארות חשובות והמלצות לסיכום מתכון לשוקולד

אז ראיתן ששוקולד ביתי הוא פשוט מאוד להכנה. יש מתכונים מקצועיים המדברים על חשיבות הטמפרור של השוקולד וכו' אישית לא משתמשת בדרך הזו, השוקולד מוצלח וטעים בדרכי שלי הפשוטה והקלה. להלן כמה הארות חשובות להצלחת ההכנה:

  • טמפרטורת החדר: דאגו שהחדר יהיה חמים ונעים ולא קר. כשקר, השוקולד מתמצק מהר ויהיה לכן קשה למלא תבניות/ליצור צורות. ואם בכל זאת קריר, ממליצה להשאיר את השוקולד על באן מרי כל זמן העבודה ועד סיום מילוי התבניות שלכן.
  • טיפ חשוב: קררו את התבניות שלכן, כך השוקולד יתמצק במהירות ממש.
  • אם לא קררתן את התבניות ותרצו להעבירן למקרר: יש להניח מתחת לכל תבנית משטח יציב כגון מגש, ולאחר מילוי התבניות, החזיקו את המגש שעליו התבניות עם השוקולד והעבירו למקרר. לחילופין: אפשר להמתין זמן שהשוקולד יתמצק חלקית ואז נוח להעביר למקרר גם בלי מגש בתחתית. (כמובן החדר בטמפרטורה נמוכה מ30°).
  • למי שאין תבניות סיליקון:
    • יכולה להשתמש בתבנית של תנור אפיה או כל מגש אחר ולצפות בנייר אפייה כך תוכלו להוציא את השוקולד בקלות. לאחר שמתמצק, בעזרת סכין חתכו את השוקולד לקוביות והעבירו למיכל אחסון.
    • אופציה נוספת: למי שרוצה ליהנות קצת יותר, יחד עם הילדים אפשר ליצור צורות, אותיות וכו' על נייר האפייה מהשוקולד. תוכלו להיעזר בשקית זילוף ואפשר בעזרת כף רגילה/קיסמים וכו'. זו יכולה להיות פעילות כיפית לחופש גדול, תחילת שנה או יום הולדת וכד'. חשוב לתת לשוקולד להתקשות קצת ואז להכניס אותו לשקית זילוף כשהוא במרקם מעט יציב ולא נוזלי מדי.
  • אם נשארו לכן שברי שוקולד קטנים (למשל אם טפטף לכן בתבנית, או אחרי שחתכן): שמרו אותם כפצפוצי שוקולד (כמו שוקולד צ'יפס) ואו שתמיסו שוב פעם הבאה או שתשתמשו בהן למתכונים שונים כגון: גלידות, קישוט לעוגה וכו'.
  • לגבי המתקה: אם השתמשתן בדבש, אז אל תשימו את השוקולד הזה בתנור. לעוגיות/עוגות שצריך לאפות עם שוקולד עדיף סילאן/אבקת סוכר קנים או רגילה/מייפל ואפשר עם תמרים מסוג מג'הול וכד'.

פוסטים רלוונטים

הצטרפי לשיחה

10 תגובות
  • 1. האם זה קריטי להמיס את המסה בבן מארי בתוך קערת זכוכית דווקא?

    2. האם יש חיסרון בלהכין את השוקולד יום לפני שאוכלים אותו, ולהשאיר בינתיים בהקפאה?

    • הי שלום וברכה לך,
      אשתדל להשיב לשאלותייך:
      1. אני מניחה שהתכוונת לעיסת קקאו ולחמאת הקקאו, לא קריטי במה להמיס. אני מעדיפה וממליצה בזכוכית, זה מעביר את החום בצורה טובה, זה כלי יציב, זה פשוט הרבה יותר נוח לדעתי.

      2. את השוקולד מכינים מתי שרוצים ואוכלים מתי שמתחשק … לא צריך לשמור בהקפאה,זה לא מתקלקל..
      השוקולד עשוי רק מחמאת ועיסת קקאו וממתיק ולכן זה לא מתקלקל..
      בהצלחה
      מוזמנת לחזור אליאם יש שאלות נוספות
      חג שמח

    • בשמחה! זה תלוי ממש בגודל התבנית שלך… בעובי השוקולד שאת מכינה… אם את מוסיפה תוספות לשוקולד או לא…
      האם את משתמשת בתבנית של תנור אפיה סטנדרטית? אם כן, אחת אמורה להספיק לך לכמות הרשומה במתכון.

      אישית, אני מכינה כמות משולשת של שוקולד בתבניות סיליקון כפי שאת רואה בתמונות.. יוצא לי בערך 3 תבניות סיליקון קטנות (טבלאות שוקולד, כפיות שוקולד) + תבנית שקעים יחסית גדולים וכ 2 תבניות סיליקון עם שקעים קטנים (צורות שונות: לבבות, פירמידה וכו') לפעמים אני מורחת גם על עוגיות שאני מכינה כמו עוגיות קוקוס אפויות טעימות ומהירות הכנהאו עוגה ומכינה מזה קרם…
      מקווה שהצלחתי לסייע…. בהצלחה רבה! ממליצה מכל הלב.. אין כמו שוקולד אמיתי באמת.. (ולא מה שמוכרים בסופר.) מוזמנת לחזור אלי בכל שאלה בע"ה

    • ערב טוב ושבוע טוב, תודה רבה על שאלתך,
      במקום חמאת קקאו את יכולה שמן קוקוס אבל קחי בחשבון שמן קוקוס הופך לנוזלי בטמפרטורה גבוהה מ24° , לעומת חמאת קקאו שנמסה ב 37° ומעלה.. כך שזה תלוי בשימוש שלך… חמאה רגילה לא ניסיתי ואני לא משתמשת בה… כך שאין לי כל כך אינדיקציה לכך. רק נראה לי שהיא רכה מדי ונמסה די מהר אני חושבת שפחות מתאים לשוקולד
      ולגבי אבקת קקאו את בהחלט יכולה להשתמש. אבל לא לפי הכמויות שרשמתי. אבקת קקאו מרוכזת יותר מעיסת קקאו וזאת משום שבעיסת קקאו יש גם מעט שמן שלא קיים באבקה…
      תקחי למשל 50 גר' שמן קוקוס והוסיפי חצי מהכמות אבקת קקאו. את תוכלי להוסיף אחר כך בהתאם לטעמך האישי. וכמובן המתיקי בממתיק שתבחרי בערך בכמות ששמת אבקת קקאו (פחות או יותר תלוי כמה מר את אוהבת)
      בין כך ובין כך,תמיד תוכלי לטעום לשנות ולהתאים לפי טעמך האישי תוך כדי העשייה…
      שוקולד ביתי זה לא כמו בצק שדורש מינונים מסוימים ללא אפשרות טעימה לפני אפייה… מתכון זה (לא) חשבון
      בהצלחה רבה אני כאן לכל שאלה בעזרת השם אשתדל להשיב כמיטב יכולתי!..

  • בשלישי יש לי את המדריך שלי לתזונה על מנת לווגא שאכן יכולה להכניס חמאת קקאו ועיסת קקאו לתפריט.אעדכן אם כן ובהחלט אנסה.תודה

    • מצוין, במתכון שלי אני משתמשת בחומרים גולמיים טבעיים ב100% . אשמח אם תוכלי לחזור לעדכן אותי במה שאמרו לך כך אוכל ללמוד גם אני… תודה רבה לך, ⁦♥️⁩

    • חחח אשמח אם תוכלי לחזור לעדכן איך יצא לך… אצלנו בבית התמכרנו לזה ממש… את מחליטה מה לשים איך כמה.. איזה טעמים… רמת מתיקות… והכי חשוב בריא הרבה יותר מכל השוקולד התעשייתי! אשמח לקרא את החוויה שלך לאחר ההכנה!