מדריך להכנת חמאת בוטנים טבעית גולמית בבית בקלות ובמהירות
חמאת בוטנים. חמאה מהירת הכנה וטעימה שאין דברים כאלה!
חמאה זו מתאימה למריחה בכריכים, להכנת עוגות ועוגיות רבות וכן משתלבת נהדר עם שוקולד ביתי.
להכנת החמאה תדרשו למצרך אחד בלבד: בוטנים ו-4 שלבים עיקריים:
- שטיפה
- קליה
- הפרדת הקליפה ובדיקת הבוטנים מחרקים ופגמים
- טחינה
תכינו ותיהנו!
💜שלמות?סמני👍הגיבי ושתפי💜
כלים דרושים להכנת חמאת בוטנים
- מסננת
- תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה לקליית הבוטנים
- בלנדר (לא מוט)
- מרית סיליקון
- מיכל לאחסון
מהלך הכנת החמאה
- קחו בוטנים טבעיים בכמות שתרצו.
- שטפו אותם היטב במים זורמים. תוכלו להשרות אותם למס' דק' במים קרים או למשך לילה שלם. פעולה זו נועדה רק להסרת לכלוכים, רעלים וניקיון.
- לאחר ההשריה, סננו במסננת ושטפו שוב את הבוטנים.
- פזרו אותם בתבנית של תנור אפיה וקלו אותם בתנור על חום של 180° (לא חובה בטורבו).
- הקלייה זריזה מאוד לכן שימו לב לאחר 10 דק' לבדוק את הבוטנים. חשוב להוציאו את התבנית מדי פעם, לערבב את הבוטנים ולהחזיר לתנור עד שהם מוכנים. תראו שהם מקבלים גוון צהוב חום בהיר, הם יבשים ומתקשים. בנוסף תוכלו לראות מעט שמן מעל כל בוטן.
- כאשר הבוטנים קלויים, חכו לקירור בטרם תמשיכו.
- בדקו והוציאו את הבוטנים הקלויים הנגועים בחרקים והפגמים והסירו את קליפתם החומה. הקליפה דקה וקלה ומתקלפת בקלות כאשר הבוטנים קלויים. אפשר להסיר את הקליפה גם בשלב השטיפה. אך לדעתי זה פחות נוח בגלל הרטיבות.
- העבירו את הבוטנים לבלנדר לטחינה. לאחר דקה עד 2 דק' עבודה של הבלנדר תקבלו חמאת בוטנים ב 100% בטעם וניחוח מדהים!
לסיכום
חמאת בוטנים היא אחת החמאות האהובות עלי והמשתלבת נהדר במתכונים רבים כפי שהיא ללא שום תוספות. שילוב חמאת בוטנים עם שוקולד ביתי זה פשוט חלומי. או במריחה על לחם כמו פיתה מכוסמין מלא, בעוגיות מגולגלות, עוגות וקינוחים… הן כתוספת והן כבסיס לעוגיות… ממש מושלמת!
החמאת בוטנים כמובן טבעונית, ללא גלוטן ומתאימה לפסח (לאוכלי קטניות).
לממרחים נוספים
💜בהצלחה ולבריאות!💜
תודה אחלה אתר
בשמחה רבה! תודה לך על המשוב החיובי, זה משמח אותי מאוד ומעודד אותי להמשיך! תודה רבה!