חלאווה עירקית

מתכון לחלאווה עיראקית

זמן קריאה: 2 דקותמתכון לממרח חלאווה עירקי. מתכון קל ופשוט לממרח מתוק שכיף לנגב על פיתה או לאפה עירקית. לבריאות!

מתכון לממרח חלאווה עיראקי בגרסה בריאה יותר

חלווה, היא מילה בערבית שפירושה ממתק המבוסס על שמן צמחי כלשהו וסוכר. קיימים מתכונים שונים לחלווה, המוכרת יותר עשויה מטחינה משומשום וכוללות לרוב תוספות כגון פיסטוקים, אגוזים, שקדים, קקאו ועוד.

בחלווה או "חלאווה" העיראקית אין כלל שומשום. היא עשויה מ-4 מצרכים בסיסיים בלבד ומבוססת על קמח. המתכון שלי מבוסס כמובן על קמח מכוסמין מלא וסוכר קנים.

להלן המתכון, להנאתכן ושימושכן!

💜אשמח ל👍, תגובה חמה ושיתוף💜

מצרכים למתכון

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 100 גר' קמח. אני השתמשתי בקמח כוסמין מלא מנופה
  • 30 גרם (3 כפות) סוכר. אני השתמשתי בסוכר קנים
    (תוכלו להמתיק בסוג וכמות הסוכר בהתאם לטעמכן. הכמות כאן מופחתת משמעותית ממתכונים מסורתיים אחרים)
  • עד 3.5 כוסות מים של 180 מ"ל
  • תוספות אופציונליות: פיסטוקים, שקדים, קוקוס, הל טחון, מי ורדים ועוד

כלים דרושים למתכון

  • מחבת איכותית נון סטיק
  • כף למדידת הכמויות
  • מטרפה (סיליקון)
  • מרית
  • צלחת הגשה או כלי אחסון

מהלך הכנת החלאווה

  1. הניחו מחבת על הכיריים וחממו אותה מעט
  2. הוסיפו בה שמן והמתינו כדקה עד חימומו
  3. כשהשמן חם, הכניסו את הקמח תוך כדי ערבוב מתמיד ואינטנסיבי
  4. לאחר ערבוב ראשוני של הקמח בשמן, הוסיפו את הסוכר והמשיכו לערבב היטב
  5. הוסיפו מחצית מכמות המים שבמתכון תוך ערבוב אינטנסיבי
  6. לאחר שהמים הוטמעו, תוכלו להוסיף בהדרגה מים בהתאם למרקם שתרצו לקבל
  7. כשהמרקם חלק ואחיד ותואם את מבוקשכן, זה מוכן הסירו מהאש
  8. העבירו לצלחת הגשה
  9. תוכלו להוסיף תוספות כגון פיסטוקים, שקדים ועוד ככל שתרצו.
  10. בתאבון!

סיכום והארות נוספות

  • החלאווה, היא ממתק מסורתי שנהגו להכין יהודי עיראק בחנוכה ולהבדיל באזכרות. אחד ההסברים שקראתי לכך היא עקב מתיקות החלאווה, מכינים אותה בשביל נשמת הנפטר, שאם היה אדם שהיה לו דין ודברים עמו ימחל לו ויתפייס.
  • כדי להימנע מיצירת גושים יש לערבב כל הזמן בעזרת המטרפה ולהוסיף את הקמח והמים בהדרגה. במידה ונוצרו לכן גושים, אל דאגה הם לא מורגשים כלל באכילה. הם גם נמעכים בקלות….
  • רצוי לאכול את החלאווה כשהיא טריה ופושרת. לאחר שהייה של יום במקרר, היא מתקשה מעט, מרקמה הופכת מעט דייסתי ג'לי. אפשר לערבב ולחמם מעט ותחזור למצבה הרגיל. אני לא ממליצה לשמור מעבר ליום יומיים. זכרו אין חומרים משמרים בעיסה, והיא לא עוברת אפיה או בישול עמוק.
  • את החלוואה נהוג לנגב עם פיתה או לאפה עירקית, ואפשר גם למרוח אותה מעל דונאטס… ולאכול אותה כמות שהיא…

לבריאות ורק בשורות טובות!

אם כבר הזכרנו חלאווה, יש גם שלרם

💜 אל תשכחי לסמן👍להגיב ולשתף👋 בפוסט הבא💜

הצטרפי לשיחה

4 תגובות
  • זה למעשה רוויחה בעברית סוג של אמולסיה ולא כפי שחשבצי סילאן עם טחינה הרבה יוצר טעים ובריא

    • שלום לא בדיוק אמולסיה וגם לא רביכה, אין כמעט שומן במתכון למעט 3 כפות שמן. זה מתכון עירקי מסורתי כפי שקבלתי מסבתא של בעלי ואין קשר לסילאן ולטחינה… שזה בפני עצמו שילוב טעים כמובן בהחלט יש לי מתכונים רבים גם באתר עם סילאן וטחינה מוזמנת להיכנס …

  • כבר הולכת להכין.
    שנים אני מחפשת את המתכון לחלאווה.
    תודה רבה רבה.