מתכון לצלעות כבש בתנור פשוט וטעים
טוב אז זה ממש מתכון פשוט פשוט יחסית מהיר מאוד והטעם? אין מה להוסיף ולומר בכלל.. שילוב מושלם לתוספת חגיגית מושלמת ונהדרת….
חומרים וכלים נדרשים
- תנור אפיה עם תבנית מתאימה
- נייר אפיה (רצוי אקולוגי)
- צלעות כבש כמס' הסועדים והמנות שתרצו לחלק לכל סועד
- תבלינים לפי הטעם (אני שמה קצת מלח, פלפל שחור וקצת פפריקה)
מהלך הכנת הצלעות
- מחממים את התנור על 200 חום עליון ותחתון
- בינתיים שוטפים את הצלעות ומניחים אותם על תבנית של תנור מרופדת בנייר אפיה
- מתבלנים לפי הטעם כל צלע משני הצדדים
- כשהתנור התחמם, מנמיכים ל-180 ומכניסים את התבנית ל-20 דקות צלייה בתנור
- כעבור 20 דק' ובהתאם לסוג התנור מסובבים את התבנית כך שמה שהיה קדימה יהיה בצד הפנימי יותר של התנור
- אם לא מסובבים את התבנית, הופכים את כל הצלעות לצד השני וצולים בתנור לעוד רבע שעה
- אם מסובבים את התבנית, אחרי 10 דקות, מוציאים את התבנית, הופכים את כל הצלעות וצולים לעוד 5- 10 דקות מקסימום.
- אל תצלו יותר מדי זמן כדי שלא יתקשה ולא יתייבש.
- תיהנו!!! תלקקו אצבעות…
מתכוני בשר נוספים
- פירות יבשים ממולאים בשר טחון
- אורז עם בשר טחון
- קוביות בשר עם חומוס
- כתף טלה בתנור ממולא אורז ובשר טחון
- בשר מפורק בסגנון מזרחי
- קוביות בשר בקר
- מדריך חלקי בשר בקר לפי מספרים
- מדריך חלקי בשר כבש
- סטייק אנטריקוט בתנור
- מתכון כבש בסיר עם תפוח אדמה
- מתכון לתבשיל כבש עם ירקות שורש