תבשיל כבש בסיר עם תפוח אדמה חגיגי ומיוחד לפסח ולכל שבת וחג
אחד המתכונים האהובים עלינו מאוד, פשוט וקל להכנה, אינו דורש כלים רבים, שום צורך במיומנויות קודמות בבישול. המתכון ללא גלוטן, כשר לפסח ומתאים לכל אירוע חגיגי, שבתות, חגים וכד'.
לבריאות!
מצרכים להכנת כבש מבושל
- 1.5 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות (ממליצה לבקש בלי עצם, יותר נוח)
- 1 בצל
- 1-2 שיני שום
- 4 כפות שמן זית
- 1 פלפל אדום יבש גרוס או כפית פלפל צ'ילי או כפית אריסה אחת (אופציונאלי נותן טעם טעים, לא חובה בכלל)
- תבלינים לפי הטעם האישי. אני ממליצה: מעט מלח (חצי כפית), פלפל שחור, כף גדושה פפריקה. אפשר להוסיף תבלינים אחרים שאתן אוהבות כמו כמון, אגוז מוסקט וכו'.
- ירקות עלים: 1 כף (או יותר) כוסברה ופטרוזיליה קצוצות (יבש או טרי)
- 3-4 תפוחי אדמה בגודל בינוני-גדול (תלוי בכמות שתרצו אפשר פחות אפשר יותר)
חומרים נדרשים להכנת הכבש
- סיר לבישול עם מכסה
- סיר נוסף לבישול תפוחי האדמה (לא חובה, ראו למטה הסבר)
- סכין, קרש חיתוך. אם תרצו אפשר קוצץ ירקות
- כף סיליקון לערבוב
מהלך הכנת התבשיל
- הפשירו את הבשר אם צריך ושוטפים אותו היטב.
- קלפו את הירקות ושטפו אותם:
- הבצל תפרסו לפרוסות דקות
- שיני השום תכתשו דק
- תפוחי האדמה הניחו בסיר לבישול (ראו הארות מטה)
- אם יש צורך, שטפו ובדקו את ירקות העלים וקצצו אותם
- בסיר נקי ויבש, הכניסו 3-4 כפות שמן זית ואת פרוסות הבצל.
- הדליקו את הכיריים וטגנו את הבצל עם הפלפל הגרוס (אם הוספתן אותו) על חום בינוני עם מכסה סגור.
- לאחר 2-3 טיגון, לפני שהבצל מוכן, הוסיפו את שיני השום הכתושות והמשיכו לערבב ולטגן.
- כאשר הכל מזהיב, הכניסו את התבלינים וערבבו היטב.
לידיעה: כאשר מטגנים את התבלינים יחד עם הבצל, הטעם והניחוח שלהם מתעצמים. הטיגון הפעם קצר מאוד רק תראו שכל התבלינים נטמעו בשמן. אם יש צורך, תוכלו להוסיף בשלב זה עוד כף אחת של שמן. - לאחר טיגון התבלינים, הוסיפו את קוביות הכבש וטגנו אותם מכל הצדדים. אפשר להשאיר מכסה סגור וכל 2-3 דק' לפתוח לערבב ולשנות צד. עוצמת החום תהיה בינונית- גבוהה. לא מדי גבוהה שלא יישרף.
- כשהכבש קיבל מכל צדדיו גוון חום, מכסים את הסיר ומבשלים למשך לפחות שעה וחצי על עוצמה בינונית לא גבוהה ולא מדי חלשה.
- מדי פעם תבדקו את הסיר וערבבו. אם אין מספיק נוזלים, מוסיפים רבע כוס מים.
- בינתיים, בשלו את תפוחי האדמה בסיר נפרד למשך כחצי שעה עד שיהיו רכים אבל לא יותר מדי.
- הוציאו מהסיר, שטפו אותם ותנו להם להתקרר.
- לאחר שהתקררו, פרסו אותם לפרוסות. כל פרוסה חתכו לאורך כמו לצ'יפס בעובי של אצבע.
- כשהבשר כמעט מוכן, הוא כבר רך דיו אבל עוד לא ממש מוכן, הכניסו את "הצ'יפס" או קוביות תפו"א וערבבו היטב.
- בשלו הכל יחד עוד רבע שעה עם מכסה פתוח לאידוי נוזלים. ערבבו בעדינות כדי לא לשבור את הצ'יפסים.
- זהו, הכל מוכן, טעים להפליא.. הגישו חם בתוספת אורז מלא או רגיל, קוסקוס, לחם ביתי או כל מה שתרצו.
לסיום, הארות והסברים נוספים להצלחת המתכון
- בעניין טיגון הבצל: הבצל מזהיר יחסית מהר. לכן, כדאי להיות ליד הסיר ולערבב את פרוסות הבצל.
במהלך הטיגון עם מכסה סגור, האדים מצטברים על המכסה והופכים למים. ברגע שתרימו את המכסה, המים ישפכו לתוך הסיר (או מחוצה לו אם לא כיוונתן נכון). פעלו בזהירות! השמן החם לא אוהב מים… והוא יקפוץ לגובה! אז היו זהירות… - בעניין תפוחי האדמה:
- תבשילי בשר עם תפו"א טעימים יותר לטעמי, כאשר תפוחי האדמה מבושלים בסיר נפרד.
- עמילן עמיד בריא יותר: כדי לקבל עמילן עמיד צריך לבשל תפו"א, לקרר אותם ולחמם אותם שוב.
- מי שרוצה לבשל את תפו"א יחד עם הבשר: הבשר מתבשל לאט יותר מתפו"א. לכן, הכניסו את תפו"א חתוכים בצורה שתרצו רק לאחר כשעה ורבע לפחות מתחילת בישול הבשר.
- אופציה נוספת: חותכים מראש את תפוחי האדמה לצ'יפס, להכניס לסיר בישול ולבשל 10-15 דק'. כשתפוחי האדמה חתוכים הם מתבשלים הרבה יותר מהר. שימו לב שלא יתבשלו יותר מדי ויתפרקו. לאחר שהתבשלו, שפכו את המים, סננו והעבירו לסיר עם הבשר.
בריאות וחג שמח!
תודה
בבקשה
ממש אהבתי לקרוא את המתכון שלך מרגישים את הלב שלך שם. תודה ❤
תודה רבה
חג שמח