הכנת פילה מדומה בסגנון חזה עוף

זמן קריאה: 2 דקותמתכון פשוט ומהיר להכנת בשר בקר רזה בשר מס' 6 הנקרא פילה מדומה בסגנון חזה עוף. מנה חגיגית וטעימה לארוחה משפחתית.

מתכון פילה מדומה בסגנון שניצל ללא פירורים

מתכון פילה מדומה פשוט, זריז ומהיר הכנה, לבשר מספר 6 בטעם הדומה לחזה עוף (החלק ממנו מכינים שניצלים). בשר בקר רזה, טעים, לא שומני כמובן, מתאים כארוחה עיקרית לכל זמן שרוצים.

מצרכים להכנת המתכון

  • מס' פרוסות בשר מס' 6 (בהתאם למס' הסועדים)
  • תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור (גרוס/דק), מעט פפריקה וכמון. אפשר מי שאוהב, להוסיף בהרט, אגוז מוסקט וכן עשבי תיבול (רוזמרין, טימין ועוד)
  • 2-3 כפות שמן זית (או איזה שתרצו). אם אתן מכינות כמות גדולה (מעל 6 פרוסות) הוסיפו בהתאם שמן.

כלים דרושים

  • מחבת איכותית רצוי יציקה/פלנצ'ה או דומה לכך ואפשר גם בגריל
  • קערה

תהליך הכנת הפילה מדומה – בשר בקר רזה מס' 6

  1. שוטפים את נתחי/פרוסות הבשר היטב. כדאי להשרות זמן מה במים קרים ולסנן לאחר מכן את המים.
  2. בינתיים, לתוך קערה מכניסים את התבלינים ואת השמן ליצירת תערובת אחידה. לא כדאי לוותר על השמן, מאחר שמדובר בבשר בקר רזה ולא שומני, ללא השמן יהיה יבש מדי.
  3. את פרוסות הבשר השטופות, מעבירים לתוך הקערה ודואגים לעטוף כל בלילה בתערובת משני הצדדים.
  4. אפשר להשאיר את הפרוסות ללילה או למס' השעות לספיגת הטעם. לא חובה.
  5. מחממים מחבת/פלנצ'ה ומיד כשמתחילה להתחמם מעבירים את פרוסות הבשר.
  6. החום צריך להיות בינוני ולא גבוה.
  7. צולים את הפרוסות עד להשחמה משני הצדדים.
  8. מגישים בתאבון לצד צלחת צ'יפס (עדיפות כמובן לצ'יפס ביתי…)

אפשר לשלב את הפילה מדומה עם מאכלים נוספים כגון: אורז מלא, צ'יפס, בפיתה או לאפה עם סלט ערבי, סלט כרוב לבן וחומוס ניגוב

מנות נוספות:

💜בהצלחה והרבה בריאות!💜

הצטרפי לשיחה

4 תגובות
  • בגלל שזה בשר איך זה מתבשל תוך כמה דקות? כמה דק לפרוס תשלחי תמונה
    תודה

    • הי שלום לך,
      זה אומנם בשר אך חלק זה שונה במרקמו מנתחים אחרים.
      הפרוסות דקות בעובי של אצבע בערך… יש תמונה בפוסט.. לכן הבישול מהיר יחסית לבשר בקר… ולא כתבתי בשום מקום שזה מתבשל תוך כמה דקות…. אלא ההכנה מהירה… יש לזכור שזה בשר בקר… אך יחד עם זאת כפי שציינתי הבישול מהיר יחסית לנתחים אחרים. כמה זמן? תלוי בהחלט בעובי, בסוג המחבת שלך, בעוצמת החום….
      ממליצה לך לעיין בפוסט מתכון זה לא חשבון
      בהצלחה