מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות פשוט, קל ומהיר הכנה
המתכון קציצות בשר שלפניכן קל מאוד להכנה, לא דורש מצרכים וכלים רבים וכמובן לא מיומנויות מיוחדות… זה טעים ממש… מתאים גם לפסח (אפשרות ללא גלוטן), כמנה עיקרית או כתוספת לארוחת צהריים/ערב… ראו המלצות בסוף הפוסט.
ממליצה בחום!
מצרכים דרושים להכנת הקציצות
- 1 ק"ג בשר טחון
- 4-6 קוביות תיבוליות קטנות תערובת בצל, פטרוזיליה וכוסברה טחונים לחילופין: 1 בצל בינוני, חופן פטרוזיליה, חופן כוסברה הכל טחון דק
- 3-4 כפות פירורי לחם או לפסח: קמח מצה, למי שצריכה ללא גלוטן אפשר להוסיף כמה כפות קמח קטניות: חומוס/עדשים וכד'.
- תבלינים לפי הטעם: 2 כפות פפריקה מתוקה, כפית מלח, כף כמון (לא חובה), כפית פלפל שחור, כפית אגוז מוסקט. זה עניין של טעם אישי אז מי שאוהבת חריף שתשים תבלינים חריפים, מי שרוצה טעם קינמוני יכולה להוסיף קינמון, בהרט ועוד.
- ביצה L/M
מצרכים דרושים להכנת הרוטב לבישול הקציצות
- 6 כפות רוטב עגבניות בסיסי
- אפשר להוסיף או להמיר כף – 2 כפות רוטב עגבניות בסיסי באריסה ביתית
- מים לכיסוי חלקי של הקציצות
- תבלינים לפי הטעם: כף פפריקה מתוקה, מעט פלפל שחור, מלח, כמון
- תוספות אפשריות לשדרוג הרוטב: אפונה, שעועית, חומוס, (רצוי מבושלים היטב) תפוחי אדמה ועוד
כלים דרושים למתכון
- קערה לשטיפת הבשר
- מסננת לסינון לאחר שטיפת הבשר
- קערה להכנת תערובת הקציצות
- סיר בישול
- כף סיליקון לערבוב
- בלנדר/מעבד מזון (לא מוט) אם אין לכן רוטב בסיסי מוכן ואם אין לכן קוביות בצל פטרוזיליה וכוסברה מוכנות מראש
מהלך הכנת הרוטב והקציצות
- השרו את הבשר הטחון בקערת מים לזמן מה ובעזרת מסננת סננו את המים ושטפו את הבשר.
- בתוך קערה, הניחו את הבשר ואת שאר המצרכים הדרושים להכנת הקציצות: תבלינים, קוביות תיבוליות בצל פטרוזיליה וכוסברה, ביצה ופירורי הלחם או קמח מצה.
- ערבבו את הכל עד להטמעה כדקה שתיים לא יותר מאחר שזה מקשה אותו.
- בסיר בישול הכניסו 6 כפות רוטב עגבניות בסיסי (ראו הארה למטה בסיכום אם אין לכן), תבלינים ומעט מים וערבבו. תוכלו להוסיף גם אריסה ביתית (או רגילה). בשלו על חום גבוה עד לרתיחה ראשונית (5-7 דק' בערך מספיקות) והנמיכו.
- לאחר שהרוטב רתח, קחו מעט מתערובת הקציצות וצרו כדור קטן-בינוני והניחו ברוטב. עדיף לעשות מרווחים בין כל כדור וכדור כדי שיהיה קל להזיז אותם להרים אותם במהלך ובסיום הבישול.
- הוסיפו מים במידת הצורך (הקציצות צריכות להיות מכוסות ברובן) אך לא עד הסוף (זה רוטב ולא מרק…).
- עם סיום הכנת הקציצות והנחתן בסיר הרוטב, בשלו את התכולה על עוצמת חום בינונית כ-30 דק' עם סיר מכוסה.
- בחלוף זמן זה, הוסיפו אם תרצו קטנית מבושלת היטב (חומוס, שעועית וכו') ובשלו עוד כ-10 דק' ללא מכסה. תראו שהמים מתאדים והרוטב הופך למוצק יותר.
- זהו, מוכן, תוכלו לאכול כך או בתוספת לאורז, בורגול, קוסקוס מלא מה שתרצו…
סיכום והארות חשובות
כפי שראיתן, המתכון פשוט ומהיר להכנה. אם אין לכן רוטב בסיסי מוכן ממליצה להכין, אחרת פעלו באופן הבא:
קחו גמבה, חצי בצל, 1-2 עגבניות וקצצו דק. הכניסו הכל לסיר עם מעט שמן וערבבו היטב, טגנו את הירקות על עוצמה בינונית עם סיר מכוסה כחצי שעה. מדי פעם ערבבו, בדקו שלא נשרף, ומעכו את הירקות. תוכלו להוסיף כעת, כוסברה ופטרוזיליה קצוצים דק ולהמשיך במתכון.
שימוש ברוטב בסיסי להכנת דג סלמון בתנור כמו באולמות לשבת
את קציצות הבשר תוכלו להגיש יחד עם:
ואם תרצו מתכונים נוספים למנות ראשונות:
- מתכון לבשר טחון
- שווארמה הודו
- שווארמה אנטריקוט
- פילה מדומה בסגנון חזה עוף
- פסטה ברוטב עגבניות
- שניצלים
- פרגיות
- עוף צלוי ועוד.
💜 בהצלחה והרבה בריאות💜