דג מטוגן בקמח וביצה

זמן קריאה: 2 דקותמתכון לדג מטוגן עם קמח וביצה

מתכון לדג מטוגן

את המתכון הנוכחי אפשר לעשות עם סוגי דגים אחרים שאתם אוהבים ולאו דווקא סול, אך לטעמי הסול בצורה הזו מוצלח במיוחד.

לידיעה כללית: סול הוא דג שטוח, בעל טעם עדין וטעים אשר נהוג לאוכלו כפילה מטוגן בקמח וביצה. המתכון מאוד פשוט וקל ויכול להתאים למגוון זמנים. מאחר שהוא מטוגן, מומלץ ביותר לאוכלו כשהוא טרי (ולא מחומם). יש להזהר בכל זאת לא לשבור את הדג כי הוא מאוד עדין מאחר שהוא דק.

בהצלחה והרבה בריאות!

מצרכים נדרשים למתכון

  • פילה דג סול כמס' המנות הרצויות
  • 1-2 ביצים (תלוי בכמות הדגים שיש לכן)
  • קמח בכמות שתצטרכו בהתאם למס' הדגים
  • מלח ופלפל שחור לתבלון הדגים
  • שמן זית לטיגון
  • גזר לטיגון בריא יותר

כלים נדרשים למתכון

  • מחבת לטיגון
  • קערה לדגים
  • צלחת לקמח
  • קערית או צלחת לביצה
  • מטרפה או מזלג
  • צלחת עם נייר סופג או רשת – להנחת הדגים לאחר הטיגון
  • מזלג או מלקחיים או כל כלי אחר שיעזור לך להפוך את הדגים ולהוציא אותם מהמחבת

מהלך הכנת המתכון

  1. מפשירים את הדגים ושוטפים אותם היטב בזהירות תחת זרם מים.
  2. נערו אותם להוריד את המים ככל האפשר והניחו בקערה
  3. פזרו מלח ופלפל שחור על כל פילה של דג, עסו את הנתחים קצת כך שהתבלון יהיה על כל הדג.
  4. בצלחת אחרת, הכניסו ביצה שלמה (או 2 תלוי בכמות, אפשר להתחיל בביצה אחת ולהוסיף בהתאם לצורך) וטרפו אותה במזלג או במטרפה
  5. פזרו קמח על צלחת נוספת.
  6. גזרו פרוסות גזר לטיגון.
  7. העבירו כל דג לצלחת הקמח וקמחו אותו משני הצדדים. תכינו מס' דגים ולא את כולם ישר כי הקמח ייספג ותצטרכו לחזור על הפעולה שוב…
  8. חממו שמן במחבת והוסיפו מס' פרוסות גזר
  9. קחו דג אחר טבלו אותו בביצה
  10. כשהשמן חם (ולא שרוף) הניחו את הדג הטבול בביצה לאחר שקומח, וטגנו אותו משני צדדיו.
    המשיכו כך לגבי כל שאר הדגים. אפשר להכניס למחבת כמובן, מס' דגים בו זמנית. לא מומלץ להעמיס על המחבת.
  11. לאחר שדג טוגן משני הצדדים וקיבל צבע זהוב יפה הוציאו אותו מהמחבת והעבירו אותו לצלחת עם נייר סופג או רשת.
  12. ככה תמשיכו עד שתטגנו את כל הדגים.
  13. הגישו חם יחד עם תוספת כגון: אורז מלא או רגיל, בורגול רך וטעים, סלט ערבי, בגט מקמח כוסמין מלא, פתיתים, פירה, או כל תוספת אחרת שטעימה לכן!

מתכוני דגים נוספים

לבריאות!

הצטרפי לשיחה