מתכון לפסטה עגבניות פשוטה, טעימה ומהירה
אם יש מתכון פופולרי מאוד שקיים כמעט בכל בית שיש בו ילדים (ולא רק…) זה בהחלט המתכון הזה… כל בית לפי המתכון שלה, אך הבסיס הוא רוטב עגבניות וספגטי/פסטה בתוספת מנה בשרית כלשהי כמו שניצל למשל…
אצלי כרגיל הכל נעשה כמה שיותר בפשטות ובטבעיות. אני מכינה את הרוטב מהבסיס (בלי טיפת רסק עגבניות קנוי/מסחרי…) עם מצרכים טבעיים בלבד.. וכדי להקל את החיים שלי עוד יותר, אני מכינה כמות רוטב מראש ומשתמשת בזה לכל תבשיל שאני זקוקה לרוטב בשביל… כך למעשה ביומיום, יש לי תמיד במקרר או לפעמים גם במקפיא, קופסא של רוטב מוכן (לא רסק עגבניות). נותר לי רק להכין את הפסטה, לשים מס' כפות בהתאם לכמות שאני צריכה, של רוטב עגבניות לשפוך מעל מים רותחים, לערבב וזהו…. צ'יק צ'ק יש לי ארוחה מוכנה…
בהצלחה והרבה בריאות!
מהלך הכנת הפסטה
- מרתיחים מים לפחות ליטר (תלוי בכמות הספגטי/פסטה ובגובה הסיר)
- מכניסים את הספגטי/פסטה לתוך סיר בלי מים. אם זה ספגטי אפשר לשבור אותם אם רוצים. זה עוזר לילדים לאכול (קשה להם לאכול ספגטי ארוך)
- כשהמים רתחו, שופכים אותם בזהירות לתוך הסיר עם הפסטה ומעבירים לכיריים לבישול של 5-10 דק'.
- כשהספגטי/פסטה נחתכים בקלות בסיר, מכבים את הכיריים, מעבירים את הספגטי/פסטה למסננת ושוטפים אותם במי ברז זורמים למס' שניות.
- במידה ויש רוטב עגבניות מוכן, שימו 3 כפות רוטב עגבניות בתוך סיר/קערה והוסיפו כרבע כוס מים רותחים. אחרת ראו בהמשך הפוסט מתכון לרוטב עגבניות לפסטה
- ערבבו היטב את הרוטב עם המים הרותחים עד קבלת מרקם אחיד וחלק. אם נראה לכן מוצק מדי, מרוכז מדי, הוסיפו מים רותחים.
- כעת, שפכו את הספגטי/פסטה שכבר בשלתן, לקערת הרוטב המוכן וערבבו היטב.
- טועמים, אם התבלון מספק – מצוין. ואם לא, אפשר לתקן עד שביעות רצון.
- זהו מוכן הגישו חם!
הכמות שציינתי של הרוטב, מספיקה לשקית ספגטי/פסטה של 500 גרם. זכרו שהרוטב הינו מרוכז ביותר ללא נוזלים. אם תרצו, תוכלו להוסיף עוד רוטב. תלוי בטעם שלכן, במס' הסועדים וכמות הספגטי/פסטה
הכנת רוטב עגבניות לפסטה
המתכון המפורט כולל תמונות של התהליך רשום במתכון פשוט להכנת רוטב עגבניות רב שימושי.
שימו לב יש כמה וריאציות להכנת הרוטב, ביניהן המתכון הזה:
מצרכים להכנת הרוטב
במתכון הזה אני ממלאה בערך צנצנת אחת של 1 ק"ג וזה מספיק להרבה מאוד ארוחות/מנות הדורשות רוטב.
- 10 עגבניות בינוניות
- 2-3 גמבות בינוניות
- 1 בצל גדול
- 1 ראש שום
- תבלינים לפי הטעם: 2 כפות פפריקה, מלח, פלפל שחור, כמון. מי שאוהב יכול להוסיף עלי דפנה או כל תבלין ועשב תיבול אחר
- 2-3 כפות אריסה ביתית (לא חובה)
- 5-6 כפות שמן זית ומעט לפיזור מעל
מהלך הכנת הרוטב
- מקלפים את הבצל, השום, פותחים את הגמבות והעגבניות ושוטפים את כולם.
- מעבירים את כל הירקות למעבד מזון וטוחנים עד קבלת מחית.
- את המחית שופכים למסננת שמתחתיה קערה. כל הנוזלים יצאו דרך המסננת ויישאר בה רק מחית הירקות עצמם.
- אפשר עם כף לערבב מעט לסייע לנוזלים לרדת. זהו תהליך לא חובה. אפשר להעביר את כל תכולת מעבד המזון לסיר. אני מעדיפה לסנן כיון שזה חוסך בזמן הבישול…כך המים מתאדים מהר יותר (כי הרוב יצא בסינון) וכך הרוטב מוכן יותר מהר.
- לאחר מכן מעבירים לסיר (גבוה, נון סטיק רצוי מאוד) ומבשלים על עוצמה בינונית עם מכסה סגור (זהירות הרוטב קופץ!) עד שהנוזלים מתאדים. זה לוקח לפחות שעה אם סיננתן את הנוזלים. מדי פעם תערבבו תבדקו שלא נדבק ותראו מה מצב הנוזלים.
- לאחר מכן, כאשר הנוזלים התאדו כמעט באופן סופי, המרקם נעשה יבש ורוטבי, מוסיפים שמן זית, מלח ותבלינים ואריסה (אריסה נותנת טעם יותר טוב לרוטב אך זה לא חובה). מערבבים היטב להטמעה ומבשלים עוד מס' דק' בודדות תוך כדי בחישה עקבית.
- זהו.. הרוטב מוכן. מניחים לו להתקרר ורק לאחר שהוא קר מעבירים לצנצנת מעוקרת ויבשה לחלוטין. מפזרים מעל מעט שמן זית, סוגרים ושומרים במקרר. אם הנוזלים התאדו לגמרי, ולא הכנסתן מים לצנצנת, וכל הכלים נקיים וסגורים לחלוטין, הרוטב יכול להישמר אפילו חודש במקרר.
- כך כל מתכון שתצרכו רוטב, פשוט השתמשו ברוטב המוכן שלכן. זה ממש מקל את החיים במטבח!
- אני משתמשת ברוטב הזה להכנת פסטה ברוטב עגבניות, לפזר מעל אורז, למרוח מעל פיצה ביתית, להכנת דגים ועוד מתכונים רבים. כך לא צריך בכל פעם להכין רוטב! מכינים פעם אחת כמות לתקופה (זמן הבישול כמעט זהה) וכל פעם שצריך שולפים…
בריאות!!