זמן קריאה: < 1 דקותמתכון פשוט וקל לארטיק אננס טבעי וביתי. בהצלחה והרבה בריאות!

מתכון ארטיק אננס ביתי

מתכון פשוט לארטיק טבעי, טבעוני ממרכיב 1 בלבד או מקסימום 2 למי שאוהבים מתוק במיוחד… והכל טבעי, ביתי ללא תוספות כימיות, ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל ושאר מרעין בישין…

אז קדימה לעבודה…

מצרכים וכלים להכנת הארטיק:

  • 1 יח' אננס טרי או מקופסת שימורים
  • אופציונאלי – סוכר/ממתיק כלשהו שתבחרו וטעים לכן (מייפל/דבש/סילאן/תמרים וכו')
  • בלנדר/מעבד מזון
  • תבניות לארטיקים (עדיף סיליקון) עם מקלות ארטיק (אם אין אפשר לשים בכוסות ולתקוע כפיות)

מהלך הכנת הארטיק אננס

  1. מקלפים וחותכים את האננס לקוביות. הגודל שלהן תלוי בסוג מעבד המזון.
  2. מכניסים למעבד המזון וטוחנים עד לקבלת עיסה. ראו בתמונה את המרקם. מי שרוצה להוסיף ממתיק, מוסיף אותו יחד עם קוביות האננס לפני הטחינה. כך מתקבלת עיסה אחידה.
  3. כאשר מתקבלת עיסה אחידה, ממלאים את התבניות ומכניסים מקלות ארטיק בזהירות.
    מומלץ לדפוק קלות כדי להוציא בועות אוויר, להכניס את כל התערובת היטב לתחתית. כך גם המקל מתמקם טוב יותר למרכז הארטיק ולא שוקע לתחתית.
  4. מעבירים בזהירות למקפיא להקפאה.
  5. מן הסתם במעבד המזון נותרו שאריות שלא הצלחתן להוציא, תוסיפו 3/4 כוס בערך, והפעילו את מעבד המזון. המים יספגו את שאריות האננס שנותרו, ותקבלו משקה אננס טבעי.
  6. לאחר מס' שעות של הקפאה, מוציאים את הארטיק ואוכלים לבריאות!

במידה ורוצים להכין ברד אננס, התהליך די דומה אך עם סדר פעולות הפוך. קודם מקפיאים את הקוביות אננס ואחר כך טוחנים. ממליצה לקרוא את המדריך להכנת ברד ולפעול בהתאם

קריאה נוספת:

הצטרפי לשיחה