בשר מפורק בסגנון מזרחי

זמן קריאה: 3 דקותמתכון לבשר חגיגי וטעים במיוחד במרקם מושלם.. הנחיות וטיפים מפורטים שיעזרו לכם להצליח את המנה ולקבל עליה מחמאות רבות.. בהצלחה והרבה בריאות!

מתכון והסברים מפורטים להכנת בשר מפורק בבית בסגנון מזרחי

מתכון מאוד קליל להכנה, אינו דורש שום מומחיות מיוחדת או רקע קודם בבישול. אין צורך במצרכים וכלים רבים… ממש אידיאלי לאירוח, לארוחה חגיגית ומפנקת לראש השנה, סוכות, פסח, שבועות… מתי שרוצים… זה טעים!!

את המנה החגיגית והמיוחדת הזו אפשר להכין מנתחי בשר שונים המיועדים לבישול ארוך (יש בהם שומן) כגון:
אסדו או חזה, צלעות, בשר מס' 5 ועוד. לבחירת סוג הנתח, ממליצה לכן להיעזר במדריך חלקי בשר בקר לפי מספרים.
מומלץ לאכול אותו בסנדוויץ' או כתוספת לארוחה עיקרית. ראו הצעות בסוף הפוסט לבשר המפורק.

אז נתחיל… שיהיה בהצלחה והרבה בריאות!

מצרכים להכנת הבשר המפורק בסגנון מזרחי

  • 1.5 ק"ג בשר אסדו בלי עצם (אפשר יותר, תלוי בכמות שתרצו להכין, מומלץ לבקש נתח שלם ולא פרוסות)
  • 1 בצל גדול או שניים קטנים (או בכמות שתרצו)
  • תבלינים: פלפל שחור, פפריקה כמון (אפשר כל תבלין שתרצו)
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כוס מים

כלים נדרשים להכנת המתכון

  • סכין חיתוך
  • משטח חיתוך
  • סיר הנכנס לתנור כולל מכסה
  • נייר אפיה לכיסוי (רצוי אקולוגי)
  • אגרופנים או מזלג – אופציונאלי לפירוק הבשר, אפשר להיעזר באצבעות (מלכלך, מעייף, אבל שווה את זה!)
  • צלחת הגשה יפה

מהלך הכנת המתכון

חלקתי את ההכנה לשלושה שלבים עיקריים שיהיה לכן יותר נוח לקרא. בכל שלב פרטתי והוספתי טיפים והמלצות שיוכלו לסייע לכן להצליח את המנה.

שלב ראשון הכנת הבשר

  1. הפשירו את נתחי הבשר אם יש צורך
  2. לאחר ההפשרה, שטפו אותו היטב במים זורמים והניחו בצד
  3. קצצו או חתכו את הבצל לפרוסות דקות ושטפו
  4. כעת, הכניסו את הבצל הקצו או הפרוס לתוך הסיר
  5. הניחו את פרוסות הבשר מעל הבצל
  6. הוסיפו תבלון על פי טעמכן האישי בערך כף פפריקה, כפית כמון וחצי כפית פלפל שחור. אין צורך להוסיף מלח. מי שאוהבת מלוח (חבל לא בריא) מומלץ לטעום ולהוסיף רק לאחר שהבשר מוכן.
  7. כעת, הוסיפו 2 כפות שמן זית ועסו היטב את הנתחים כך שהתבלון והשמן יעטפו את כל צדדי הבשר.
  8. כסו את הבשר בעזרת נייר אפיה ומעליו הניחו את המכסה של הסיר
  9. תנו לבשר לנוח ככה לפחות חצי שעה. אפשר להכניס למקרר למס' שעות – ללילה ולהכין למחרת. רק קחו בחשבון שנדרשות לפחות שלוש שעות לבישול הבשר ועוד זמן מה לפירוקו (תלוי כמה אנשים מפרקים וכמה זריזות אתן)
  10. חממו את התנור על חום של 200 חום עליון ותחתון לפני הכנסת הבשר לתנור.

שלב שני צליית הבשר

  1. כאשר התנור חם, הכניסו את הסיר והנמיכו לחום של 180. צלו את הבשר למשך שעה וחצי לפחות.
  2. בחלוף זמן זה, הוציאו את הסיר, הפכו את הנתחים ואם יש צורך ואין מספיק נוזלים בסיר, הוסיפו כרבע כוס מים.
  3. הכניסו שוב לתנור להמשך צלייה לפחות עוד שעה.
  4. כעבור כשעתיים וחצי, בדקו את הנתחים אם מספיק רכים – מעולה אם עדיין קשה ולא מתפרק בקלות, הכניסו שוב לתנור להמשך צלייה. בדרך כלל זה צריך לקחת לפחות 3 שעות אבל זה תלוי בגודל הנתחים, בסוג התנור וכו'. הבשר צריך להיות שחום ולא שחור. היעזרו בסכין או מזלג לבדוק אם הבשר מפיק רך. הוא אמור להתפרק בקלות ממש.

שלב שלישי פירוק הבשר

  1. לאחר שהבשר מוכן, חכו כמה דק' בודדות, והתחילו לפרק אותו בעזרת מזלג או טופרי דוב.
  2. כדאי להפריד את השומן ולפרק בזריזות כל עוד הוא חם, כי לאחר שיתקרר הוא יתקשה ויהיה יותר קשה לפרקו. (ואם זה קרה, חממו קצת את הבשר ויהיה קל יותר לפרק)
  3. צריך להסתכל על הנתח ולראות מאיפה יוצאים הסיבים כדי לפרק אותם בקלות לכל האורך.
  4. מצאתי שהפירוק באצבעות מביא תוצאות יותר טובות.. כמובן כשהבשר חם מאוד – לא לנסות לפרק באצבעות.. ולכן ההמלצה היא להיעזר בכלים שציינתי לפירוק הבשר ואז לאחר שהבשר עדיין חם אבל אפשר לגעת בו לפרק באצבעות את מה שכבר פרקתן בעזרת הכלים. בשלב זה אני מפרידה את חלקי השומן (זורקת) ואת החלקים המפורקים, מכניסה לצלחת הגשה יפה וחגיגית.
  5. אפשר להגיש מיד או לשמור ולחמם שוב.. חשוב מאוד לשמור על ציר הבשר ולערבב את סיבי הבשר שפרקתן בתוך הציר. אם נראה לכן שזה יבש מדי אפשר להוסיף מעט מאוד מים ולערבב.
  6. זהו… פשוט מאוד.. וטעים ברמה שאי אפשר לתאר… ממש כיף לאכול את הבשר ככה מפורק, רך ונימוח…

הגישו חם בשילוב אורז מלא או רגיל, או בלחם כגון: פיתה מקמח כוסמין מלא; בגט מקמח כוסמין מלא; לאפה מקמח כוסמין מלא ואפשר כמובן לשלב עם תוספות שונות: סלט כרוב לבן; חומוס ביתי; איך מכינים טחינה מטחינה גולמית; פלאפל ביתי; צ'יפס, סלט ערבי; אריסה ביתית;

לבריאות!

מתכוני בשר חגיגיים נוספים:

הצטרפי לשיחה