מתכון לדג סלמון בתנור נמס בפה ממש כמו שמגישים באולמות אירועים
מתכון אליפות, טעים מאוד, מהיר הכנה ונראה מעולה, מתאים לשבתות וארוחות חגיגיות!
בהכנת המצרכים מראש, הכנת הדגים לוקחת כ-5 דק' עבודה….. הפלוסים הנוספים במתכון הזה הוא שלא צריך ללכלך כלים רבים, הכל באותו סיר, מוכן תוך 15 דק' בתנור עם מצרכים בסיסיים וסטנדרטיים. מזמינה אתכן לנסות ולחלוק מטה בתגובות…
בהצלחה!
אופציות עבור מרינדה לסלמון
- על בסיס שמן: שמן ופפריקה
- על בסיס עגבניות: רוטב עגבניות
אני אישית מעדיפה את האופציה השנייה. האפשרות הראשונה היא בעיקר לתת "צבע". מרינדה לסלמון על בסיס רוטב עגבניות נותנת צבע ובעיקר טעם. גם מבחינה בריאותית אין מה להשוות… הילדים שלי מעדיפים את האופציה הראשונה.
אני משתמשת ברוטב עגבניות ביתי שהכנתי מראש עם הירקות עלים. פשוט לשים כמה כפות בהתאם לטעם.
מצרכים למתכון עבור 4 מנות דג סלמון
- 4 כפות גדושות של רוטב עגבניות (לא רסק עגבניות. רסק מרוכז יותר ומספיק לשים 1 -2 כפות רסק). את הרוטב אני מכינה בבית וזה בהחלט עדיף על פני הקנוי.
- אפשר לשדרג את הטעם ולהוסיף או להמיר כף אריסה ביתית במקום כף רוטב עגבניות.
- 4 כפות שמן קנולה או שמן זית
- קצת יותר מחצי כוס מים (כ-120 מ"ל)
- תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, פפריקה (בערך כף), מעט אגוז מוסקט, בהרט, כמון, כורכום וסומק.
- קוביית מיץ לימון או 3-4 כפיות מיץ לימון
- 4 פרוסות דג סלמון (עדיף פילה ובלי עור בכלל)
תוספות אפשריות לא חובה:
- 3-4 שיני שום (עדיף מבושלים)
- 2 תפוחי אדמה בינוניים (עדיף מבושלים מראש)
- 2-3 חופני גרגירי חומוס מבושלים היטב (אם רוצים אפשר משימורים או קפואים לפי טעמכן האישי, אני אוהבת את היבשים)
- ירקות עלים קצוצים וכל ירק אחר שרוצים
כלים דרושים להכנת הסלמון והמרינדה
- סיר בישול המתאים לתנור
- כפית/מרית סיליקון או מה שיש לכן
- סכין
- תנור אפיה אותו תחממו על העוצמה הגבוהה ביותר
מהלך הכנת המתכון
- הכינו מראש את המצרכים הדרושים למתכון: את הרוטב הבסיסי הביתי ואת התוספות שתרצו: תפוחי אדמה מבושלים, שיני שום, גרגירי חומוס עד ריכוך ומה שתרצו להוסיף.
- הפשירו את דגי הסלמון היטב. ממליצה להשרות אותם במים להסרת שאריות לכלוך. הדג צריך להיות בלי עור, אפשר לבקש מהמוכר להסיר ואם לא, תסירו אותו כשהדג קפוא. אם הדג הפשיר תתקשו מאוד…. להסירו בלי לקרוע את הדג…
- הכינו את המרינדה: לתוך הסיר המיועד לדגים, הכניסו 4 כפות גדושות מרוטב העגבניות, השמן והמים וערבבו.
- כעת, הוסיפו תבלינים לפי הטעם וערבבו שוב היטב לקבלת מרינדה אחידה.
- הכניסו לסיר את התוספות שבחרתן, אצלי שיני השום, גרגירי החומוס ופרוסות תפוחי האדמה המבושלים.
במידה והירקות לא בושלו מראש, יש להכניסם לתנור למשך כ-40 דקות בתנור ללא מכסה על 180 מעלות - ערבבו את הכל, כך שכל המצרכים יוטבלו במרינדה.
- כעת, הכניסו את הדגים המופשרים והנקיים לסיר. והטבילו אותם היטב במרינדה שיקבלו טעם מכל צדדיהם.
- טיפ– כדי שהדגים יצאו עסיסיים ונמסים בפה, יש לדקור אותם בסכין במס' מקומות כך הרוטב (המרינדה) יכנס גם לתוך הדג עצמו ויאפשר את ריכוכו המלא.
- כעת, קחו קוביית מיץ לימון והעבירו אותה מעל כל פרוסת דגים. לחילופין שפכו בערך כפית מיץ לימון מעל כל פרוסת דג. רצוי שהמיץ ייגע בכל החלק העליון של כל פרוסה.
- חממו את התנור על מקסימום למשך 10 דקות
- הנמיכו את המעלות ל-150 והכניסו את הסיר למשך 15 דק' בלי מכסה.
- לאחר 15 דק' כבו את התנור והשאירו עוד 10-20 דק' את הדגים בתנור הכבוי.
- זהו…. הגישו בתאבון!!
סיכום והארות נוספות
נשים יקרות, כפי שראיתן, זהו מתכון פשוט ומהיר מאוד להכנה, ממליצה עליו בחום!
אם אתן לא מכינות ביצים, תוכלנה לבשל את תפוחי האדמה יחד עם שיני השום. לגבי החומוס, חשוב שיהיה מבושל היטב אתן יכולות להשתמש בגרגירים קפואים או משימורים, אך הטעם לדעתי פחות טוב מהחומוסים היבשים.
מי שרוצה ואוהבת, יכולה להוסיף על פרוסות הדגים או לסיר עצמו, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים. מאחר שמדובר באפייה קצרה, כלומר סוף האפייה, אין בעיה להוסיף אותם בשלב זה.
תזכרו שמתכון זה (לא) חשבון כך תוכלו לשנות, להתאים את המצרכים לפי רצונכן וטעמכן האישי. מה שאתן צריכות לזכור במתכון הזה הוא שהכל צריך להיות מוכן מראש חוץ מהדגים ועל מנת לקבל מרקם נכון, נדרש רוטב סמיך, ומעט מים. כך שכל מצרך נוסף שתרצו להוסיף תדאגו שיהיה מוכן, מבושל כבר מראש.
הערה חשובה: אם אתן מכפילות כמויות, אין להכפיל את כמות המים. המים צריכים להיות מועטים מאחר שהדג עצמו מפריש נוזלים וכן זמן החימום בתנור הוא רק 15 דקות.
מתכונים חגיגיים נוספים לכבוד שבת וחג:
- דג מושט בתנור כמו באולמות
- דג אמנון מטוגן עם פירורי לחם
- דג דניס שלם בתנור
- מתכון לדג סלמון לכבוד שבת
- צלי כתף בקר כמו בחתונות
- מתכון לפקיילה – בשר עם שעועית ותרד
- קציצות בשר ברוטב עגבניות
- מתכון לתבשיל כבש עם ירקות שורש
💜בהצלחה ושבת שלום לכולן!💜