סיר ברכות לראש השנה

זמן קריאה: 2 דקות מדריך להכנת סימי סדר ראש השנה כולל טיפים שלי. שנה טובה!

מתכון להכנת סימני ראש השנה

ראש השנה כבר כמעט כאן, ניקיתם, קניתם התחדשתן. גם סליחה ומחילה כבר בקשתן ואיחולים איחלתן ולכולם סלחתן.. נותרה רק עוד משימה אחת (הלוואי אתן אומרות?) לארגן את סימני הסדר כדי לחגוג ולציין את ראש השנה כדת וכהלכה בהתאם למסורת אבותינו.

ובינתיים אאחל לכן שנה טובה, מבורכת ומוצלחת ונזכה לגאולה השלמה בע"ה במהרה בימינו!

סימני ראש השנה עדות המזרח

סימני ראש השנה מתחלקים לשתיים: מתוקים (פירות) ולא מתוקים (ראש, ירקות וקטניות):

  • מתוק
    • רימון
    • תמר (בד"כ צהוב)
    • תפוח. המנהג המקורי הינו תפוח מבושל בסוכר, אך כיום עם ערבוב המנהגים עושים תפוח עם דבש
    • חלק מהעדות מביאות גם חבוש
  • לא מתוק
    • קרא (אפשר גם להכין ריבה)
    • לוביה
    • כרתי
    • סילקא
    • ראש כבש/דג
    • חלק מהעדות מביאות סימנים נוספים כגון: דג, זיתים, שומשום וריאה

הכנת סימני סדר ראש השנה

בכל אופן, לרוב הסימנים נדרשת הכנה בין אם זה בבישול, טיגון או שטיפה ובדיקה. רושמת לכן כאן המלצות לבישול/הכנת סימני ראש השנה.

ירקות וקטניות השייכים לסימני סדר ראש השנה

ישנן דרכים רבות ומגוונות להכנת הברכות ללילות החג. אני מעדיפה להכין מרק ירקות ולתוכו להכניס את כל הסימנים הרלוונטיים. קרי: ירקות וקטניות, כולל ירקות עלים שמשתייכים לסימני הסדר. בדרך כלל אני מכינה מרק ירקות עם בשר כבש (אחלה של ארוחת חג חגיגית!!) אבל אפשר לקחת כל סוג בשר אחר ואם רוצים אפשר גם בלי בשר בכלל. זה פשוט יותר נוח ויותר קל להכין בסיר אחד, גם את הסימנים וגם את ארוחת החג…

לנוחיותכן רושמת כאן את התהליך בקצרה:

  1. מכניסים לתוך סיר גדול בצל קצוץ וגם 4-5 כפות שמן זית
  2. מטגנים עד הזהבת הבצל
  3. כשהבצל הזהיב מוסיפים 2 כפות פפריקה ומטגנים אותו קלות על אש בינונית-נמוכה
  4. מוסיפים כרבע כוס מעם וממשיכים לבשל מעט
  5. כעת, מוסיפים את נתחי הבשר או העוף השטופים, (אם אתן רוצות מרק בשרי ) ומטגנים כל נתח מכל צדדיו תוך ערבוב מתמיד.
  6. מוסיפים לתוך הסיר את הירקות למרק כולל של סימני הסדר: הקרא, הכרתי, הסלק, השעועית, תפוחי אדמה, גזרים וכו' חתוכים.
  7. מתבלנים: מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום (כחצי כפית) אפשר להוסיף קינמון מעט, אגוז מוסקט למי שאוהבת, עלי דפנה, כל תבלין שאוהבים.
  8. ממלאים את הסיר במים שיכסו את מירב המצרכים בסיר וסוגרים עם המכסה.
  9. מבשלים על אש בינונית עד ריכוך הבשר (כשעתיים וחצי, אם זה עוף בערך שעה, שעה ורבע ואם זה רק ירקות עד ריכוך הירקות והקטניות תלוי אם היו מוכנים מראש).
  10. מוכן…

לפני החג, חממו את המרק על הפלטה ובסמוך לסעודה, העבירו כל סוג של ירק/סימן לצלחת נפרדת והניחו במרכז השולחן. לחילופין, תוכלנה לסדר מראש, צלוחיות אישיות עם כל הסימנים הנדרשים באותה צלוחית.

פירות סימני ראש השנה

פירות הסימנים אשר חלקם אינם מחייבים בישול הם:

  • תמרים, רימונים ותפוח
    • את הסימנים האלו, יש לשטוף, לבדוק מתולעים ולהניח בצלחות/קעריות הגשה יפות במרכז השולחן.
    • לחילופין מי שרוצה, יכולה להכין מנה מבושלת עם סימני הפירות כגון: פירות יבשים ממולאים בשר טחון או טנזיה מרוקאית בתוספת הפירות. באופן הזה, יש לכן את הסימנים כבר מוכנים להגשה כולל ארוחת חג חגיגית. זה חוסך זמן וטרחה ביום החג עצמו…
  • תפוח עם סוכר
  • ישנן עדות שמכינות גם חבושים לראש השנה

לסיכום

בדומה לחג הפסח בו יש צלחת/קערה של הסדר, בראש השנה מסדרים קערת ברכות לראש השנה. בפסח הכל צריך להיות יחד, בראש השנה זה לא חובה. אפשר לסדר הכל בקעריות קטנות ולהניח על השולחן ואפשר לארגן צלחת סדר ראש השנה עם כל הסימנים יחד. מה שתחליטו.

בברכת שנה טובה ומתוקה תזכו לשנים רבות נעימות וטובות!

הצטרפי לשיחה