מתכון לרוגעלך ביתי
רוגעלך – מאפה קרואסוני עם שכבות ממרח שוקולד… אחד המאפים הטעימים ביותר. רוגע – לך…. מעניין איך המאפים הללו נותנים דווקא רוגע? חחח אחרי אכילה עולים רגשות אשמה ויסורי מצפון.. איך הכנסתי כל כך הרבה קלוריות לגופי בשביל מאפה כזה קטן?? אבל בכל זאת, רוגע לך – במתכון שלפניכן יש יותר רוגע מכל מתכון רוגע לך אחר במיוחד מאלו הקנויים… כי במתכון שלי, יש רק מצרכים טבעיים, בריאים ככל האפשר וכמובן לא מתפשר על הטעם הטעים ממש…ציינתי הן את המתכון לבצק השמרים והן לממרח שוקולד המיוחד שלי וכמובן הסבר איך להכין את הרוגע לך עצמו..
אז תנסו ותיהנו!
מצרכים וכלים נדרשים להכנת הבצק שמרים
- 1 ק"ג קמח כוסמין מלא או קמח לבן רגיל.
- אני מערבבת גם קמח שיבולת שועל (בערך 150 גר' ומפחיתה קצת קמח כוסמין מלא) , פשתן טחון, קמח חומוס, קמח עדשים ירוקות או כתומות, שומשום מלא טחון
- 2 כפות שמרים יבשים או קובייה אחת שמרים טריים (50 גר)
- 6 כפות סוכר קנים או סוכר לבן רגיל (אם אתן שמות סוכר לבן רגיל אפשר להוסיף סוכר – תלוי ברמת המתיקות שאתן אוהבות).
- 4 ביצים שלמות L או 5 ביצים שלמות M
- 100 מ"ל שמן זית (חצי כוס אוניברסאלית) או שמן צמחי אחר.
- מים חמימים בהתאם לצורך
- קערה לבצק עם כיסוי
- כף וכוס למדידת הכמויות ואני ממליצה להשתמש במשקל ביתי.
מהלך הכנת הבצק שמרים
- נערבב את כל סוגי הקמחים אם יש סוגים שונים.
- עושים בור במרכז ולתוכו שופכים את השמרים, הסוכר וכחצי כוס מים)
- נערבב מעט את השמרים עם המים והסוכר עד להתססה קלה. כדאי לחכות מס' שניות.
- נוסיף את הביצים והשמן
- נלוש היטב את כל התערובת עד לקבלת בצק רך וגמיש. נוסיף מים בהתאם לצורך.
כל קמח מתנהג אחרת ולכן אין כמות מדויקת יש לנו כבר נוזלים מהביצים והשמן ולכן לא צריך כמות מים גדולה. - עם קבלת בצק רך וגמיש, נפזר מעליו מעט מאוד שמן ונכסה אותו להתפחה של לפחות ארבעים דק'- שעה.
עד שהוא יכפיל את נפחו. - כעת, ניגש להכנת המילוי הביתי – אופצינאלי אפשר להשתמש בכל ממרח שיש לכן.
2 גרסאות להכנת המילוי השוקולדי
גרסה ראשונה מסורתית:
מצרכים:
- 8 כפות קקאו ללא סוכר (עדיף לטעמי קקאו אורגני נא טבעי, אך כל קקאו שיש לכן יתאים)
- 8 כפות סוכר קנים (או רגיל)
- 2 כפות קורנפלור
- 10 כפות שמן זית (או כל שמן צמחי אחר)
- חצי כוס מים רותחים (120 גר' בערך)
- קערית לערבוב המצרכים
- כוס למדידת כמויות
- כף ומרית
איך מכינים?
- מערבבים את הקקאו והסוכר
- מוסיפים את השמן ומערבבים היטב
- מוסיפים את הקורנפלור ואת המים הרותחים ומערבבים הטב.
- זהו מוכן… תטעמו אם חסר לכן סוכר תוכלו להוסיף …
גרסה שניה – מתכון שלי מומלץ בחום:
מצרכים וכלים:
- 8 כפות קקאו נא אורגני ללא סוכר (או קקאו רגיל)
- 20-30 תמרים מסוג מג'הול (זה תלוי בסוג שלהם ובגודל. אם הם מאוד גדולים ובשרניים מספיק 20)
- 2 כפות קורנפלור
- 10 כפות שמן זית (או כל שמן צמחי אחר)
- חצי כוס מים פושרים (120 גר' בערך)
- בלנדר לטחינת התמרים
- כף ומרית
- קערית להשריית התמרים – לא חובה תלוי בסוג שלהם.
איך מכינים?
- משרים את התמרים אם יש צורך:
- אם היו בהקפאה או שהם מעט יבשים. אם הם בשרניים ולא יצאו מיד מההקפאה – אפשר לטחון מיד.
- למי שיש ויטמיקס או כל בלנדר מקצועי חזק אחר, יכולה לטחון הכל בבת אחת: התמרים עם הקקאו השמן, הקורנפלור והמים. אם לא, צריך לטחון את התמרים לאחר השריה ולהוסיף בכל פעם מצרך אחר לא משנה הסדר שלהם ולערבב היטב עד הטמעה.
- זהו מוכן… תטעמו אם חסרה לכן מתיקות תוכלנה להוסיף עוד תמרים …
הכנת הרוגאלך עצמו:
כלים:
- מערוך
- קלף/גלגלת/סכין לחיתוך הבצק
- תבניות תנור אפייה עם נייר אפיה
- תנור המחומם מראש ל 180 מעלות.
הכנת הרוגאלך
- לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לארבעה חלקים פחות או יותר שווים.
- לוקחים חלק אחד יוצרים ממנו כדור ומשטחים אותו בעזרת מערוך.
- אם הבצק קצת דביק אפשר להוסיף מעט קמח על משטח העבודה.
- לאחר הרידוד הראשוני לעובי יחסית דק אבל לא מדי דק, מורחים את הממרח/המילוי שהכנו על חצי מהבצק המרודד.
- קחו את החלק שלא מרוח וקפלו אותו מעל החלק המרוח בממרח/מילוי.
- תרדדו במערוך בעדינות את הבצק שקבלתן, לא נורא אם מעט מהמילוי יוצא החוצה.. תחזירו אותו בהמשך.
- חתכו את הבצק למשולשים ועל כל משולש תמרחו עוד קצת מהמילוי.
- גלגלו לקרואסון והניחו בתבנית של תנור אפייה עם נייר אפיה (רצוי אקולוגי).
- אופציונאלי – מרחו ביצה מעל כל רוגאלך ופזרו שומשום, פרג או מה שאתן אוהבות.. אפשר גם קוקוס…
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואפו בערך עשרים דק'.
- לאחר עשרים דק' תבדקו אם יש צורך להחליף את התבנית צד ויתכן שזה כבר יהיה מוכן…
- לבריאות!
טיפים להצלחת הבצק והרוגאלכים:
- להצלחת הבצק:
- השתמשו במים חמימים ולא קרים להכנת הבצק.
- לושו את הבצק לפחות 10 דק'. אם קשה אפשר להיעזר במכונה או ללוש, לנוח מעט הבצק נח ולחזור ללוש אותו.
- השתדלו שיהיה נעים בבית לא קר ולא חם מדי כך הבצק יתפח הכי טוב…
- אם לשים ביד, ממליצה להשתמש בקערה גדולה יותר מכמות הבצק שיהיה לכן מספיק מקום ללוש בנוחות ולא תחששו שחלק מהקמח יתעופף או יצא מהקערה. למשל, אם אתן עושות 1 ק"ג, השתמשו בקערה שמתאימה ל2 ק"ג. תזכרו שהבצק גם תופח ומכפיל את נפחו…
- להצלחת המילויים:
- אם מכינים את הגרסה המסורתית עם הסוכר והשמן והקקאו – מאוד חשוב לשים מים רותחים כדי להמיס את הסוכר ולהביא לערבוב טוב יותר של כל המצרכים. אתן צריכות לקבל מרקם של ממרח.
- לגרסה עם התמרים מאוד חשוב להשרות אותם אם הם קשים מדי. אפשר להשתמש בבלנדר מוט אם הוא מספיק מקצועי וטוב אבל זה ייקח יותר זמן. אני ממליצה מאוד על הגרסה הזו , זה יוצא מאוד טעים והרבה יותר בריא. בכל זאת בתמרים יש רכיבים בריאים וחשובים שאינם נמצאים בסוכר הרגיל… ואין לזה טעם של תמרים… אלא של שוקולד טעים מאוד!!
- ככל שתשימו יותר מילוי כך יוצא יותר טעים… שימו לב יתכן שהכמות של המילוי שכתבתי לא תספיק לכן תלוי מאוד בכמות שאתן מורחות…
- אפשר להשתמש בכל ממרח שאתן אוהבות ויש לכן בבית אבל הכי טוב והכי טעים להכין בבית…
- להצלחת הרוגאלכים:
- קמחו את משטח העבודה שהבצק לא יידבק.
- היעזרו בקלף בצק כדי להרים את הבצק לפני שתרימו אותו בידיכן.
- כדאי לרדד את הבצק בשלב הראשון יחסית דק כדי להרגיש יותר את טעם המילוי.
תיהנו מההכנה ומהזלילה…