מתכון סטייק פיקניה בתנור
כשמדברים על פיקניה בתנור עולה ישר המחשבה על רוסטביף.
בעלי ואני החלטנו לנסות את הפיקניה לא כרוסטביף אלא פרוס כמו סטייק. לאחר שניסינו הסטייק פיקניה במחבת, רצינו לבדוק איך יוצאת הפיקניה בתנור. למען האמת התוצאה יצאה די זהה מבחינת טעם הבשר, אך לטעמנו יצאה קצת יותר עסיסית. גם זמן הצלייה בתנור הייתה פחות או יותר זהה.. רק להזכיר/ליידע למי שלא יודעת, בשר פיקניה/ שפיץ צ'אך הוא בשר מספר 15, יש לו טעם עסיסי, טעם מיוחד שמומלץ לנסות ולטעום.
אתן תבחרו באיזו דרך תעדיפו להכין אותו במחבת או בתנור כמו שכתוב כאן…
תכינו ותיהנו שיהיה לכן בהצלחה ולבריאות!
מצרכים וכלים להכנת הסטייק פיקניה בתנור:
- 1 ק"ג בשר 15 (פיקניה/שפיץ צ'אך) פרוס לפרוסות דקות
- תבלינים מה שאוהבים אני שמה: מעט כמון ופלפל שחור. אין צורך להוסיף מלח… אם רוצים אפשר לפזר מעט מאוד מלח (לאחר הצלייה)
- שמן זית (מס' כפות)
- תנור אפיה
- תבנית מרופדת בנייר אפייה (עדיף אקולוגי)
- מרית מחוררת (תרווד מחורץ) סיליקון
הכנת הבשר
- שוטפים את הפרוסות בשר.
- מחממים את התנור על 180- 200 חום עליון ותחתון.
- שוטפים היטב את כל הנתחים.
- מניחים את המניחים על תבנית של תנור אפייה מרופדת בנייר אפיה.
- מפזרים 3-4 כפות שמן זית מעל כל הנתחים ומעסים אותם היטב.
- מסדרים אותם יפה ומתבלים אותם בהתאם לטעם האישי. לא ממליצה להוסיף מלח, ממש אין צורך, ועדיף לא בשלב הצלייה.
- לאחר שהתנור התחמם, מכניסים את התבנית וצולים למשך 10 דקות.
- לאחר מכן מוציאים את התבנית, הופכים את הפרוסות, ומחליפים את צד התבנית.
- לאחר 10 דקות נוספות, תוציאו את התבנית ותבדקו את הנתחים. הגיוני שיהיו כבר מוכנים אם הם פרוסים דק.
- הגישו חם! ראו המלצות לתוספות לבשר למטה.
סיכום והמלצות לתוספות
כזה מתכון מאוד פשוט וקל, לא דורש ניסיון וכישורים מיוחדים… גם לא מלכלך יותר מדי… הטעם טעים, במרקם שונה מנתחים אחרים, אבל בהחלט שווה לנסות אותו. ואם התקרר, או שנשאר לכן בשר אפשר להקפיא ולחמם אותו ויוצא מצוין.
אל תצלו את הבשר יותר מדי זמן בתנור שלא יתייבש.. 20 דק' אמור להספיק בהחלט אם הנתחים פרוסים דק. אם התנור שלכן אופה טוב למטה ולמעלה, לא חובה להפוך את הפרוסות… אני בכל זאת כן מעדיפה כי אצלי בתנור לפחות, החלק העליון יותר מתייבש מהחלק התחתון שסופג את רוב הנוזלים.. לכן אני אוהבת להפוך את הנתחים כדי ששניהם יספגו את הנוזלים.
לגבי הכנה במחבת או בתנור: כפי שציינתי אין כל כך הבדל בטעם. ההבדל הוא בדרך העשייה ומה בעצם מלכלכים (תבנית או מחבת). למרות שבתנור, מוכרחה לציין כי חוץ מהתבנית, התנור עצמו לא התלכלך ונשאר נקי. בתנור יוצא קצת יותר עסיסי כי הנוזלים נשארים בתבנית ולא מתאדים. לעומת זאת כשהכנתי במחבת, הכיריים עצמם התלכלכו אבל זה לא נורא בכלל..
נסו והחליטו מה עדיף לכן לעשות..
להלן רשימת המלצות לתוספות לבשר ומתכוני בשר נוספים בסגנון זה:
- סטייק אנטריקוט במחבת
- פיקניה במחבת
- הכנת פילה מדומה בסגנון חזה עוף
- מתכון לשווארמה אנטריקוט
- מתכונים נוספים
הרבה בריאות ושמחה!
תודה רבה! טעים ברמות ופשוט מאוד.
אני משרה בשמן עם התבלינים למשך כ-40 דקות וכן מוסיפה כפית מלח ים.
מעדן!
תודה רבה על התגובה ועל הטיפ נשמע מעולה.. תודה.