זמן קריאה: 2 דקותמתכון פשוט ומהיר להכנת בשר צ'אך על מחבת פסים (פלנצ'ה). מתאים לאירועים משפחתיים, חגים ושמחות. לבריאות!

מתכון סטייק פיקניה במחבת בקלות ומהירות

בשר פיקניה (שפיץ צ'אך) הוא בשר טעים, עסיסי, לא שומני (למעט שכבת השומן שעוטפת אותו) ומיוחד מאוד לטעמי. במספרים הצ'אך נקרא בשר 15. אפשר לומר שהוא נימוח בפה.. ההכנה מאוד פשוטה וקלה, ויחסית מאוד מהירה. אחלה של מנה חגיגית, משפחתית. מומלץ בחום!

מצרכים וכלים להכנת המתכון:

  • 1 ק"ג בשר 15 (פיקניה/שפיץ צ'אך) פרוס לפרוסות דקות
  • תבלינים מה שאוהבים אני שמה: מעט כמון ופלפל שחור. אין צורך להוסיף מלח… אם רוצים אפשר לפזר מעט מאוד מלח לאחר הצלייה)
  • שמן זית (מס' כפות)
  • מחבת פסים
  • מרית סיליקון מחוררת (תרווד מחורץ)

הכנת הבשר

  1. מפשירים אם יש צורך את הבשר.
  2. שוטפים היטב את כל הנתחים ומתבלים אותם.
  3. מחממים מחבת עם 3-4 כפות שמן זית
  4. לאחר שהמחבת חמה, מנמיכים את החום לחום בינוני ומניחים את פרוסות הבשר.
  5. מטגנים על המחבת למס' דקות בצד אחד והופכים לצד שני.
  6. ושוב הופכים ומטגנים בצד האחר. כך מחליפים מדי פעם צדדים עד שהבשר מוכן. שימו לב, התהליך מאוד מהיר יחסית. בערך 20-25 דק' וזה מוכן. לא לצלות יותר מדי שלא יתייבש.
  7. מאחר שאין יותר מדי שומן, יתכן שיחסר לכן שמן במהלך הטיגון, ולכן הוסיפו מעט עוד כך או שתיים. זה לא טיגון עמוק כמובן…רק לתת טעם.
  8. במחבת פסים צריך להניח את הפרוסות לאורך המחבת (כלומר לא מקבילות לפסים שבמחבת, ראו בתמונות).
  9. הגישו חם! ראו המלצות לתוספות לבשר למטה
    יש לציין שצריך לאכול אותו חם ישר מהפלאנצ'ה. כשהוא מתקרר הוא מתייבש די מהר

סיכום והמלצות לתוספות

כפי שראיתן מאוד פשוט וקל להכין את הבשר הזה, לדעתי מדובר בנתח מאוד טעים, במרקם שונה מנתחים אחרים, אבל בהחלט שווה לנסות אותו. ואם התקרר, או שנשאר לכן בשר אפשר גם לחמם אותו (בתוספת קצת שמן) ויוצא מצוין.

להלן רשימת המלצות לתוספות לבשר ומתכוני בשר נוספים בסגנון זה:

הרבה בריאות ושמחה!

הצטרפי לשיחה