הכנת שווארמה אנטריקוט ביתית בתיבול קלאסי ובתוספת תפוחי אדמה
מנה מפנקת חגיגית ומושקעת בגרסה בריאה, מקצועית ואיכותית יותר! מתאימה לחגים, אירוח ומתי שרוצים..
תכינו ושיהיה בתאבון…
המצרכים והכלים למתכון
- קילו בשר אנטריקוט עגל – בשר מס' 1
- 50 גר' ועד 100 גר' שומן כבש- אופציונלי לא חובה בכלל
- תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, כורכום (אפשר כל תבלין שאתם אוהבים בבשר)
- כף עד 2 כפות שמן זית כתית בכבישה קרה
- 1 בצל גדול או 2 בינוניים
- 1 תפוח אדמה גדול (אפשר להוסיף כמה שרוצים)
- סיר עם מכסה המיועדים לתנור
- משטח לחיתוך הבשר
- סכין לחיתוך
- פלנצ'ה או מחבת פסים איכותית
שלב ראשון הכנת הבשר
- הפשירו את נתח הבשר לחלוטין אם הוא קפוא ושטפו אותו היטב
- הכניסו את הבשר לסיר והוסיפו אליו 2 כפות שמן זית ואת התבלינים
- כמו כן אם תרצו, תוכלו להוסיף לנתח שומן כבש. רצוי לקצוץ ולערבב אותו עם הנתח
- בעזרת סכין, חוררו מעט את הבשר
- עסו היטב את הבשר לכל צדדיו כך שהתבלון ייכנס גם לחורים הקטנים שיצרתם
- פרסו פרוסות דקות מהבצל והשחילו אותן מתחת לבשר ובתוכו ככל שתוכלו (לא לחתוך את הנתח)
- קלפו את תפו"א ופרסו אותו לפרוסות בעובי של חצי אצבע וגם אותם הכניסו מתחת ובתוך הבשר
- סגרו את המכסה והשרו את נתח הבשר ללילה כך שיספוג את כל הטעמים. אפשר. אם אין זמן, אפשר להשרות לפחות לשעה
שלב שני צליה ראשונית
- הוציאו את הסיר מהמקרר והמתינו שהבשר יגיע לטמפרטורת החדר (כשעה – שעתיים).
- חממו את התנור על חום עליון ותחתון של 180°. שימו לב לשמירה על הבריאות בשר שרוף מהווה סכנה בריאותית. (נכון… "על האש" זה לא בריא… )
- לאחר ההשרייה, ערבבו שוב את הבשר והפעם פזרו את הבצלים ותפו"א על כל הנתח. כמו כן תוכלו לדקור אותו מעט.
- הניחו את הסיר על הכיריים בעוצמה בינונית וצלו את הבשר לכל צדדיו לדקות ספורות רק עד שמשחים מעט.
- הכניסו את הסיר מכוסה לתנור ותנו לבשר להיצלות למשך 40 דק' על חום של 180° ועד 200°.
- הבשר אמור להיות כמעט מבושל כל צרכו אבל לא לחלוטין. אל תגבירו את עוצמת החום מעבר ל-200°.
- לאחר 40 דק', כבו את התנור, הוציאו את הבשר והמתינו לקירורו כ -20 דק'. אין לגעת ולחתוך את הבשר בעודו חם זה יפגע במרקמו.
שלב שלישי צליה כשווארמה
- לאחר שהבשר התקרר הוציאו מהסיר והעבירו למשטח חיתוך. בסיר יצטברו נוזלים שיצאו מהבשר, הבצל ותפו"א. שמרו את הנוזלים הללו לצליה הסופית.
- בעזרת סכין חדה פרסו את הבשר לפרוסות דקיקות כמו של שווארמה.
- לאחר שחתכתם כשווארמה, הכניסו את השווארמה (ללא פרוסות תפו"א) והבצל לפלנצ'ה או למחבת פסים יחד עם הנוזלים שהיו בסיר הקודם.
- צלו מס' דק' על הכיריים בעוצמה בינונית.
- מדי פעם ערבבו עם כף סיליקון/עץ בעדינות לא לפגוע בחתיכות
- תוכלו לחתוך את תפו"א כמו צ'יפס או להשאירם כפרוסות
- לאחר שצליתם את חתיכות הבשר היטב העבירו לכלי הגשה יפה או לצלחת.. בתאבון!
הגישו חם וטרי יחד עם פיתה טרייה וטעימה או לאפה, בשילוב חומוס ניגוב, טחינה, סלט ערבי קצוץ דק, סלט כרוב לבן ואם תרצו להשקיע ולהתפנק, הוסיפו גם כמה כדורי פלאפל. אפשרי גם עם אורז
הארות חשובות
- במקום אנטריקוט אפשר להשתמש בבשר סינטה או כל נתח בשר המיועד לצלייה בתנור. תוכלו להיעזר במדריך לנתחי בשר
- שווארמה עגל (אנטריקוט) יותר "רטובה" משווארמה הודו.
- הבשר הכי טעים ועסיסי הוא בשר טרי.
- אין לבשל/לצלות בשר קר או קפוא אלא אך ורק בשר בטמפרטורת החדר וזאת כדי למצות את טעמו ומרקמו של הבשר. תהליך הגעה לטמפרטורת החדר לוקח לפחות שעה ועד שעתיים.
- לידיעה כללית, אם חותכים את הבשר כשהוא חם ולא נותנים לו להתקרר, המרקם משתנה הוא יאבד מעסיסיותו ויתייבש.
- עוד יש לדעת, כאשר בשר נצלה בטמפרטורה גבוהה מאוד כמו אש ישירה/גריל בעוצמה גבוהה, נוצרים חומרים מסוכנים לבריאות ומסרטנים. גם העשן היוצא מעוצמת חום כזו אינה בריאה בלשון המעטה.
- התהליך פשוט והתוצאה מדהימה!
- בהצלחה!!
💜אליפות של מתכון? מעדן של ממש… סמני 👍, הגיבי ושתפי💜
מתכון אנטריקוט נוסף: