כבש מבושל עם בצל

זמן קריאה: 2 דקותמתכון קליל ופשוט לכבש עם בצל בסיר אחד ותקבלו מנה חגיגית משפחתית טעימה במיוחד! לבריאות!

מתכון כבש עם בצל בקלי קלות

מתכון נהדר, פשוט להכנה ממש, שני מצרכים בסיר אחד בלבד ויש לכן אחלה של מתכון חגיגי וטעים להפליא….זה מתכון שלמדתי מחברה טובה והחלטתי לשתף הלאה…

רשימת מצרכים וכלים

  • 1-2 בצלים גדולים
  • 1.5 ק"ג בשר כבש/טלה
  • תבלון לפי הטעם (מספיק מלח ופלפל שחור אין צורך לטעמי להוסיף אך מי שרוצה שתוסיף כרצונה)
  • מים – מעט מאוד ורק אם יש צורך
  • סכין וקרש חיתוך או קוצץ ירקות
  • סיר עם מכסה לבישול

מהלך המתכון

  1. שוטפים היטב את הבשר ומניחים במסננת להוצאת הנוזלים.
  2. פורסים או קוצצים את הבצלים לפרוסות דקות ומפזרים בסיר בשכבות אחידות פחות או יותר. שומרים קצת מהבצל בצד.
  3. מוסיפים מעט שמן 3-4 כפות בערך ומטגנים את הבצל על חום בינוני ומכסה סגור. מדי פעם מערבבים את הבצל ובודקים את הצבע.
  4. כאשר הצבע מוזהב מניחים את נתחי הבשר מעל הבצל ומטגנים קלות את הנתחים מכל הצדדים.
  5. על גבי הבשר, מפזרים את יתר הבצל.
  6. מבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור. בשלב זה יש צורך לערבב מדי פעם את תכולת הסיר. המטרה היא לטגן מעט את הבצל יחד עם הכבש. הבשר מספיק שומני ואין צורך להוסיף שמן.
  7. לאחר טיגון קל, מתבלנים ומערבבים.
  8. סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים על עוצמה בינונית לפחות שעתיים. מדי פעם בודקים את הסיר, מערבבים, ואם יש צורך, ואין נוזלים מספיק בסיר, מוסיפים מעט מים. המטרה היא לא לקבל מרק כבש ולכן אין צורך כעקרון להוסיף מים. רק אם יש מחסור בנוזלים שהתאדו (קורה אם הסיר מעט פתוח, והעוצמה גבוהה מדי) מוסיפים מים.
  9. ברגע שהבשר רך ונחתך בקלות הוא מוכן, מכבים את הכיריים ומגישים חם!
    עוד דרך לזהות שהבשר מוכן היא על ידי כך שתראו שהעצמות יוצאות מעצמן מבשר הכבש.

תיהנו!

רעיונות לתוספות עם הבשר

מתכונים בשרים חגיגיים נוספים

הצטרפי לשיחה