מתכון לדג אמנון בתנור עם עשבי תיבול וגרגירי חומוס
דג אמנון, הנקרא גם דג מושט, הינו דג משובח ונפוץ לאכילה. ישנם זנים שונים חלקם גדלים בימים שונים, אחרים גדלים בבריכות. מעניין לציין כי את שמו, קיבל הדג מהשפה הארמית: אם = אמא, נון= דג. כלומר "האמא של הדגים". אז בתור דג שכזה, מגיע לו מקום של כבוד על שולחן השבת או סתם כשמתחשק לאכול דג טעים.
המתכון שלפניכן קליל ופשוט להכנה הכל נעשה באותו סיר ומוכן תוך 40 – 45 דק'.
דג מושט בתנור
מצרכים להכנת המתכון
- 90 גר' כוסברה
- 1 גמבה אדומה (מי שאוהב חריף יכול להוסיף פלפלים חריפים)
- 1 ראש שום
- 3-4 פרוסות דג אמנון
- מיץ מחצי לימון קטן (או לפי הטעם)
- 230 גר' גרגירי חומוס מבושלים היטב (אפשר לקחת מקופסאות שימורים למי שאוהב, כמות לפי כמה שתרצו)
מי שרוצה יכול להוסיף תפוחי אדמה - 4 – 5 כפות שמן זית
- כוס מים
- תבלינים לפי הטעם: 2 כפות פפריקה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית כמון וכף כורכום. אפשר להוסיף מעט רוזמרין, טימין, עלי דפנה.. מה שרוצים לפי הטעם האישי.
כלים להכנת מתכון
- סיר שמתאים לתנור
- כף לערבוב
- סכין וקרש חיתוך לירקות
מהלך הכנת המתכון
- חממו תנור על 200
- הכינו את הירקות:
- קצצו את הכוסברה (כמובן לאחר שטיפה ובדיקה) אם איננה קצוצה
- חתכו את הגמבה השטופה לפרוסות
- קלפו את שיני השום וקצצו 3 שיניים (את השאר אפשר להשאיר שלמים)
- הניחו בסיר את הירקות והוסיפו את גרגירי החומוס (ואת תפוחי האדמה אם הוספתן).
- כעת הוסיפו תבלינים, 4-5 כפות שמן זית וכוס מים.
- ערבבו היטב בעדינות והכניסו את הסיר מכוסה לתנור המחומם על 200 למשך כחצי שעה.
- בינתיים, שטפו את פרוסות הדגים היטב לאחר שהפשירו והניחו אותם בצד.
- כעבור חצי שעה, הוציאו את הסיר מהתנור, הכניסו את הדגים והטבילו אותם ברוטב שקבלתן.
- סגרו את הסיר והחזירו לתנור לעוד 10-15 דק'.
- כבו את התנור והשאירו מס' דק' נוספות כשהתנור סגור.
- זהו מוכן.. הגישו חם בתאבון..
סיכום
כפי שראיתן, מדובר במתכון קל, מהיר הכנה אינו מלכלכך הרבה כלים והתוצאה מעולה!
שיהיה בהצלחה והרבה בריאות!
מתכוני דגים נוספים:
שלום.
המתכון מוצלח מאוד. הכנתי את הדג הנ"ל לכב' שבת קודש
ויצא מאוד יוקרתי.
רק עשיתי פשלה קטנה והכנסתי לתנור מחבת שאיננה מתאימה לתנור
אז יצא בטעם פלסטי כזה…
בכל אופן המתכון מוצלח מאוד ותודה רבה לך.
חח תודה רבה על השיתוף שמחה שאהבת את המתכון …. בהחלט חשוב לשים לב להכניס לתנור רק כלים שמתאימים לתנור כי אחרת חבל.. גם הטעם נהרס ופעמים רבות גם הכלי עצמו..
תודה שכתבת לי..
שבת שלום!