מתכון עוגיות קעק טוניסאיות מתוקות מבית אמא
מתכון לבצק מהיר הכנה, טעים להפליא מעולה בצאת צומות וסתם כשמתחשק להתפנק. הבצק יכול לשמש בסיס להכנת עוגיות נוספות וניתן לשדרגו בקלות. את המתכון קבלתי מאימי היקרה ז"ל שהייתה מרבה להכין לנו כטבעות ובצורות שונות בהתאם לזמני השנה כגון לחגי תשרי מאזניים, יונה, לשבועות: סלסלאות, סולמות, לוחות הברית ועוד. חייבת לציין כי אצלנו בבית קראנו להן קעקות ולא כעכים וגם לא כעכ…
תראו את התוצר….עוגיות נהדרות בטעם מושלם.
תכינו ותיהנו…
המצרכים הדרושים להכנת כעכים מתוקים
- 4 ביצים M/L
- 1 כוס סוכר (אני אישית שמה חצי כוס חד פעמית סוכר קנים: 70 גר')
- 1 כוס חד פעמית שמן קנולה (140 מ"ל) אפשר גם שמן זית ולשדרוג אפשר גם חמאת בוטנים טבעית, חמאת אגוזי לוז…
- 2 סוכר וניל (כך במתכון המקורי, אישית לא משתמשת, אפשר להמיר בכפית תמצית וניל אם תרצו)
- 1 אבקת אפיה או חצי כפית אבקת סודה לשתייה ללא אלומיניום (במתכון המקורי משתמשים באבקת אפיה, אני אישית לא משתמשת בה מטעמי בריאות אלא באבקת סודה לשתייה ללא אלומיניום)
- כ- 500 גרם קמח כוסמין מלא (או קמח רגיל)
- תוספות: שומשום (מומלץ טחון), אגוזים קצוצים דק כמה שרוצים, קקאו נא (ראינה הערות בהמשך לגבי כמויות), ממרחים (ממליצה ביתיים), פצפוצי שוקולד (רצוי ביתי) ועוד
כלים דרושים להכנת הכעכים
- קערה (או 2 אם יוצרים 2 בצקים)
- מטרפה או מערבל ידני/חשמלי (אפשר להשתמש בבלדר שלכן)
- כף
- כוס למדידת הכמויות
- סכין או חותכן לבצק
- תבניות תנור מצופות בנייר אפיה (רצוי אקולוגי)
הכנת בצק העוגיות
- חממו תנור לחום לחום של 180°
- לקערה/לבלנדר הכניסו את המצרכים לפי הסדר הרשום: ביצים, סוכר ושמן (ותמצית וניל אם אתן מוסיפות)
- בעזרת מטרפה/מערבל ידני או חשמלי או בעזרת הבלנדר שלכן, הקציפו את התערובת היטב
- התערובת צריכה לתפוח ולקבל צבע צהבהב קרמי
- לאחר שקבלתן את המרקם שצריך, עצרו את הערבול והוסיפו את אבקת הסודה לשתייה. אם אתן משתמשות באבקת אפיה, הכניסו אותה יחד עם הקמח
- לאחר ערבול קצר נוסף תוכלו להוסיף תערובת אגוזים-שקדים קצוצים/שומשום והקציפו שוב עד להטמעת התוספות בבלילה
- הוסיפו מחצית מכמות הקמח (+אבקת אפיה יחד עם הקמח אם אתן רוצות במקום סודה) וערבבו להטמעת הקמח
- כעת, הוסיפו עוד קצת קמח ועבדו את הבצק. בכל פעם תוסיפו עוד קמח עד שתקבלו בצק מעט דביק.
- אם תחליטו להוסיף קקאו זה השלב. הוסיפו 2 כפות גדושות קקאו ו-2 כפות אבקת סוכר קנים ביתית או רגילה והמשיכו לעבד את הבצק. לחילופין תוכלו לחלק את הבצק לשני חלקים וכך תקבלו שני בצקים בצבעים שונים אחד בהיר ואחד כהה (עם הקקאו):
קחו מחצית מהבצק והעבירו לקערה נפרדת הוסיפו לבצק את שארית הקמח הנותר עד להטמעה ולקבלת בצק נוח לעבודה
בחצי השני שיש לכן, הוסיפו כף קקאו וכף אבקת סוכר קנים ביתית (או אבקת סוכר רגילה) ועבדו את הכל לבצק אחיד ונוח לעבודה. אם יש צורך הוסיפו מעט מאוד קמח - לאחר שהבצק מוכן, והינו רך, גמיש ואינו נדבק לידיים התחילו מיד בעבודה וביצירת הצורות
יצירת צורות מסורתיות
בדרך כלל נהוג להכין את העוגיות כעכ טוניסאיות הללו בצורת טבעות. להלן הסבר מפורט:
- קחו חתיכת בצק והאריכו אותה לצורת נחש
- הנחש צריך להיות בערך באורך של 10 ס"מ.
אין צורך למדוד כמובן ואתן יכולות לבחור לעשות יותר קטן או יותר גדול מה שמתאים לכן - את הנחש שקבלתן עגלו וסגרו. אתן צריכות לקבל טבעת אותה תניחו על תבנית האפייה המרופדת בנייר אפיה (אקולוגי)
- המשיכו כך עד לגמר הבצק
- פזרו שומשום טחון בצלחת קטנה
- קחו את הטבעות וטבלו אותן בזהירות בשומשום הטחון משני צדדיה
- החזירו חזרה לתבנית
- הכניסו לתנור שחומם מראש ואפו לזמן של 15 דק'. לאחר כמה דק' אפיה כבר יתפשט בבית ניחוחן הנפלא של העוגיות
- בדקו את התבנית מדי פעם לוודא שלא יישרפו (זה כמובן תלוי בתנור שלכן, בעובי וגודל הכעכים שהכנתן)
- זה מוכן, הוציאו את התבנית, חכו לקירור והכניסו לקופסא אטומה. העוגיות מתקשות לאחר קירור אז לא למהר לזלול ולגעת בהן… מוטב להניח להן להתקרר ואז ליהנות….
- ואם מתחשק, אפשר לפזר מעל העוגיות אבקת סוכר קנים ביתית או למרוח מעל שוקולד ביתי או ממרח נוטלה ביתי
אז תיהנו ותכינו ושיהיה לכן לבריאות ובהצלחה רבה!
💜אשמח ל-👍, תגובה ושיתוף 💜
מתכון מאוד קל להכנה ובהחלט בריא הרבה יותר מאשר שאר העוגיות המשווקות…
לא ידעתי שיש בעיה באבקת אפייה מבחינה בריאותית אז תודה על הארה זו.
תודה רבה על כל מה שאת מעלה באתר אלופה!!
תודה רבה יקרה על המילים החמות… ברוב אבקות האפיה מכניסים אלומיניום… חומר לא בריא בכלל… אולי בהזדמנות אכתוב על הנושא.. תודה רבה לך!