מה ההבדל בין בלנדר למעבד מזון

מה זה בלנדר? מה זה מעבד מזון? ומה שימושם וייעודם?

במטבח סטנדרטי ישנם מכשירים וכלים שונים: כלי אוכל והגשה, כלי בישול ואפייה, מכשירי חשמל שונים ועוד.
בין יתר הכלים החשמליים, אפשר למנות שני מכשירים עיקריים שתפקידם לסייע בהכנת מזונות/משקאות כלשהם: מעבד מזון ובלנדר (בעברית – ממחה).

בעקבות שאלה של אחת הגולשות, החלטתי לכתוב את הפוסט הזה לתועלת כולן. כדי שתדעו מה כדאי שיהיה לכן בבית? בלנדר? מעבד מזון? שניהם?

בתקווה שהמידע יועיל לכן,

מה זה בלנדר

הבלנדר, הנקרא בעברית ממחה, נועד כייעודו העיקרי, להפוך מזונות שונים למרקמים ממחתיים (מלשון מחית, ממרח), למרקמים חלקים, משחתיים, ממרחיים, קמחיים. אפשר להכין איתו:

קיימים בשוק סוגי בלנדרים שונים. יש חזקים יותר, יקרים יותר ויש פחות. יש עוצמות וחוזקות שונות לבלנדרים.
בדרך כלל המיכלים של הבלנדרים הם מוארכים ומגיעים עם מוט – דוחפן שמטרתו לדחוף חזרה את המזונות למרכז המיכל בם ממוקמים הלהבים.

יש גם בלנדר שנקרא בלנדר מוט. הוא בעצם מוט שבתחתיתו מותקנות להבים קטנות. משתמשים בו כשיש מזונות יחסית רכים שאנו רוצים לטחון. מכניסים את המוט לתוך המיכל בו מצוי המזון וטוחנים עד המרקם הרצוי.

מה זה מעבד מזון?

מעבד מזון הוא כלי שנועד בעיקרו לקצוץ, לפרוס, לגרד (באמצעות דיסקיות מתאימות המתחברות למיכל או באמצעות להבים מתאימות). המטרה העיקרית שלו היא לא טחינה. אבל אפשר ועוד איך לטחון ולהכין שלל ממרחים בדיוק כמו שכתבתי על הבלנדר.
במעבדי מזון רבים אפשר להכין בצקים, להכין קצפות ועוד בעזרת כלים מתאימים.
מעבדי המזון בנויים אחרת מבלדנרים. הם מגיעים עם להבים שאפשר להחליף לסוגים אחרים בהתאם לשימוש. המיכל שלהם יותר רחב ונמוך. וכמובן גם למעבדי מזון יש סוגים אחרים, עוצמות שונות.

במעבד מזון שלי אני מכינה: סלט ערבי, סלט כרוב לבן. ולמעשה, לפני שרכשתי את הבלנדר שלי, הכנתי את כל הממרחים, הקמחים וכו' עם מעבד המזון. אז נכון, שלקח לי הרבה יותר זמן להכין אבל זה אפשרי בהחלט.

קיצוץ ירקות: אם אני רוצה לקצוץ ירקות ולחתוך אותם בצורות מסוימות, אז הבלנדר לא מתאים. מילא לקצוץ, זה אפשרי בפולסים אבל התוצאה פחות טובה מאשר במעבד המזון. אבל הבלנדר לא יכול לקצוץ לפרוסות. לגרד.

בצקים: אפשר להכין בצקים בבלנדר, אבל מעבד מזון ייתן לדעתי, מניסיוני האישי שלי מהמוצרים שיש לי בבית, תוצר טוב יותר. ותוצאה איכותית הרבה יותר תתקבל כמובן במיקסר המיועד לכך, למי שיש לה.

הקצפת ביצים: גם לכך, תוצאה איכותית יותר תתקבל במיקסר המיועד לכך. אבל אם אין לכן, ויש לכן, בלנדר או מעבד מזון בלבד – עדיף להקציף במעבד מזון עם הכלי המתאים להקצפות.

אז מה לקנות? בלנדר או מעבד מזון?

אם תחיו את החיים שאני חיה, אני אומרת לכן תקנו את שני המוצרים. אחד משלים את השני ולא במקום. הבלנדר בגלל שתפקידו הוא טחינה והפיכת מזונות למרקמים חלקים ממרחתיים, אז הרבה יותר קל לי להכין ממרחים שונים וכל מה שציינתי לכן למעלה בבלנדר מאשר במעבד המזון. הבלנדר נותן עבודה מעולה גם מבחינת מרקם וגם מבחינת זמן ומאמץ. שתבינו, במעבד מזון, הממרחים והחמאות שהכנתי היו לוקחים לפחות חצי שעה ואף יותר. כיום, עם הבלנדר, אני תוך 2-3 דק' בלבד!!! מכינה את אותו הממרח בדיוק. אבל אם זו לא צורת חייכן, ואינכן טוחנות כמעט שום דבר, אלא בעיקר קוצצות. מערבלות מקציפות. אז אולי כדאי לכן לרכוש מעבד מזון איכותי וזהו? לשיקולכן.

בנוסף כפי שציינתי, אין מה להשוות מבחינת המרקם גם. הבלנדר נותן מרקם מושלם ממש ככה לכל הגלידות, ממרחים, קמחים, רטבים.

סיכום

לסיכום, אין תשובה של כן ולא. לא אוכל להחליט גם במקומכן. כל אחת צריכה להחליט לפי דרך החיים שלה. במה היא תשתמש יותר? אם אתן יותר טוחנות – עדיף להשקיע בבלנדר איכותי. ואם יש לכן אפשרות לקנות גם וגם – אז תקנו את שני המוצרים.

חשוב לשים לב לפני שאתן קונות:

  • שמעבד המזון/בלנדר יהיה חזק, כזה שמסוגל לטחון קרח ורכיבים קשים (אם כבר משקיעים אז שיהיה שווה את זה)
  • בדוק את המיכלים של המוצרים – האם זה הגודל הנכון עבורכן?
  • ממליצה להיכנס ל בלנדר ויטמיקס Ascent A3500 ולקרא קצת על איך בוחרים מכשיר מתאים עבורכן.
  • הזול עולה יקר – גם זה חשוב לשים לב. לא להתפתות ישר אחרי המחיר. הרבה פעמים מוצר זול ייתן תפוקה זולה. באיכות ירודה, ובמאמץ ועצבים כבירים… אז קצת חבל..
  • תערכו חשיבה עם עצמכן למה אתן זקוקות יותר ושם תשקיעו.

בהצלחה רבה!


הצטרפי לשיחה

2 תגובות
  • אמא פוטי שלום וברכה ויישר כח על הפוסט המחכים!
    מה דעתך על מעבד מזון משולב עם מיקסר ( מוצר שיש לו מנוע אחד וניתן להחליף את המיקסר במעבד וכן להיפך) ? שווה או שעדיף להשקיע בנפרד?
    בתודה , רחלי

    • הי יקרה תודה רבה שמחה שאהבת!!

      אני לא מכירה מוצר כזה, לא בדקתי לא ניסיתי… ממליצה לך לבדוק טוב טוב את היכולות האמיתיות של המוצר ולא רק מה שכתוב על האריזה. תראי אם יש דירוג של המוצר, מה אנשים כותבים עליו. זה מאוד תלוי גם בחברה אם זו חברה מוכרת, איכותית או לא…
      ממליצה גם לבדוק את העוצמה שלו, הקיבולת, הכוח שלו עד כמה הוא חזק
      הרבה פעמים,מוצרים משולבים לא בדיוק נותנים אותו אפקט,אותה תוצאה ממוצר ייחודי למשהו אחד. את מבינה? ולפעמים זה בהחלט יכול לעשות את העבודה שאת צריכה.
      בקיצור צריך לבדוק טוב לפני קניה…
      בהצלחה רבה!!