דג דניס שלם בתנור

זמן קריאה: 2 דקותמתכון לדג דניס אפוי בתנור לשבת ואירועים מיוחדים כמובן פשוט וקל להכנה! שבת שלום!

מתכון דג דניס שלם בתנור עם ירקות

דג דניס הוא דג קטן שצבע בשרו לבן הגדל בים התיכון ובמזרח האוקיינוס האטלנטי. בנוסף, מגדלים אתו גגם בבריכות מים. דג זה הינט אחד מדגי המאכל הנפוצים והטעימים שיש. אפשר לרכוש אותו שלם ואפשר גם כפילה ללא עצמות.

להלן מתכון להכנת דג דניס טעים בפשטות ובמהירות. אם אתן מכינות דג שלם, שימו לב והיזהרו על העצמות. לא מומלץ לתת לילדים לאכול לבד. את המתכון אפשר להכין גם עם דניס פילה או דגים אחרים כגון: לברק, קרפיון, אמנון ועוד.

לבריאות!!

מצרכים להכנת דג דניס שלם עם עשבי תיבול וירקות

  • פרוסות דג או דגים שלמים כמס' הסועדים.
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1 לימון או 4-5 קוביות לימון
  • 4-6 שיני שום או לפי הטעם
  • גמבה ירוקה/אדומה (או גם וגם)
  • חופן שמיר קצוץ דק
  • תוספות: תפוחי אדמה, גרגירי חומוס מבושלים היטב (או משימורים)

כלים להכנת הדג

  • קרש חיתוך
  • סכין חיתוך
  • תבנית/סיר/פיירקס המתאים לאפיה בתנור
  • נייר אפייה (עדיף אקולוגי) לא חובה רק אם יש צורך

מהלך הכנת הדג

  1. חממו תנור על 200.
  2. שטפו את הדגים היטב ודקרו אותו במס' צדדים (כדאי לבקש מהמוכר שינקה את הדג מבחוץ ומבפנים).
  3. הניחו את הדגים הנקיים בתבנית/סיר.
  4. חתכו את הירקות לפרוסות דקות/קצוץ דק לאחר ששטפתן אותה והניחו על גבי התבנית ומעל הדגים.
  5. סחטו מיץ לימון ופזרו את המיץ על הדגים ומסביבם.
  6. הוסיפו את עשבי התיבול והתבלינים וכן את השמיר הקצוץ
  7. עסו מעט את הדגים כך שיקבלו את התבלון ותערובת. אפשר להניח את הדג לחצי שעה לספיגת נוזלים וטעמים ואפשר לאפות ישר.
  8. הכניסו את התבנית לאפיה של חצי שעה-ארבעים דק' על חום של 200, חום עליון ותחתון.
  9. זהו, מוכן הגישו חם בשבת יחד עם החלה של שבת או פיתה, או מעל אורז מלא (או רגיל).

מתכונים נוספים לדגים ובשרים לשבת

💜בריאות ושבת שלום!💜

הצטרפי לשיחה