מתכון אורז מלא אחד אחד

זמן קריאה: 3 דקותמתכון להכנת אורז בסמטי מלא "אחד אחד" טעים ומזין. מנה קלת הכנה שיכולה להתאים לכל עת ארוחה משפחתית, שמחות, שבתות וימים טובים.

מתכון להכנת אורז בסמטי מלא אחד אחד טעים ובקלות

אורז, הוא דגן או אחד מהדגנים העיקריים אותם אנשים רבים בעולם אוכלים בסוגים וצורות שונות. האורז הינו בסיס כארוחה עיקרית, תוספות וכן קינוחים רבים. אנשים רבים בוחרים את האורז הלבן הפשוט. בעיניי זה חבל משום שאורז מלא מכיל רכיבים תזונתיים רבים ויתרונות רבים לעומת האורז הלבן. צריך רק לדעת איך לבשל אותו זה הכל…אז תקראו, תלמדו ותכינו. שווה. משתלם. אני ממליצה מאוד לרכוש את האורז הבסמטי הוא הרבה יותר מוצלח ובריא מהסוגים האחרים.

מצרכים למתכון לאורז מלא

  • כוס אורז בסמטי מלא
  • 6 כוסות מים
  • 2 כפות שמן צמחי (קנולה, זית)
  • תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל שחור
  • בצל-אופציונאלי

כלים נדרשים להכנת האורז

  • קערה להשריית האורז
  • מסננת צפופה לסינון ושטיפת האורז
  • סיר גדול
  • כף סיליקון

מהלך הכנת האורז הבסמטי

  1. בקערה הכניסו כוס אורז בסמטי מלא והשרו אותו לזמן מה לפחות חצי שעה.
  2. סננו את המים ושטפו את האורז היטב.
  3. בדקו והוציאו את הגרגירים הנגועים בחרקים והפגומים.
  4. הכניסו לסיר גדול יחד עם המים וכף שמן.
    שימו לב לכמות המים הגדולה: לכל כוס אורז צריכים לשים 6 כוסות מים.
    אם אתן צריכות כמות גדולה של אורז הכניסו כמות גדולה מאוד של מים. אני יודעת שלא לכולנו יש סירים "ענקיים" ובכל זאת השתדלו לקחת את הסיר הגדול והרחב שיש לכן ולמלא אותו במים ככל האפשר. גם אם זה לא יוצא בדיוק לכל כוס אורז – 6 כוסות מים. השתדלו למלא את הסיר במים ככל שתוכלו.
  5. בשלו את האורז כ-40 דק' על עוצמה בינונית – גבוהה. שימו לב יתכן שיתבשל לפני. לכן אני ממליצה מדי פעם להביט ולראות את האורז. תוכלו להוציא בעזרת כף מעט אורז ותראו איך הוא נראה. אם תפח או עדיין יבש וקשה. אפשר לקחת כף ולנסות לחתוך גרגיר אורז. אם נחתך בקלות זה מוכן אחרת המשיכו לבשל.
  6. עוד הערה חשובה: אין לכסות את הסיר במכסה כשהמים מתחילים לרתוח, אחרת הכל יגלוש. תזכרו שיש כמות מים גדולה.
  7. לאחר שהאורז יתבשל, סננו את המים ושטפו את האורז במים זורמים היטב.
  8. אתן צריכות לשטוף גם את הסיר. תוכלו לראות עד כמה הוא מלוכלך… (דרך אגב זה קורה בכל סוג אורז)
  9. לאחר ששטפתן את האורז והסיר, החזירו את הסיר לאש, הוסיפו כף שמן. אם תרצו בצל, זה הזמן להוסיף בצל קצוץ לסיר עם השמן ולטגן קלות.
  10. הוסיפו את האורז המבושל לסיר, וערבבו היטב
  11. הוסיפו תבלון לפי טעמכן האישי וערבבו שוב היטב.
  12. כך תמשיכו לטגן ולייבש את האורז מס' דקות עד שתראו שהאורז מוכן ונפרד אחד מהשני. בשלב זה תוכלו להוסיף קמח עדשים, קמח חומוס ועוד.
  13. לאחר שכיביתן את הכיריים, חשוב לערבב את האורז מדי פעם כדי להמשיך להפריד אותו ולמנוע היווצרות של גושים.
  14. הגישו בתוספת כל מנה שתרצו כגון תבשיל כבש, בשר טחון, שווארמה אנטריקוט, שווארמה הודו, פילה מדומה ועוד. תוכלו להיעזר בפוסט רוטב ותוספות לאורז, שם מפורטים רעיונות שונים לשדרוגים מנת האורז שלכן. לבריאות!

סיכום והארות חשובות

כפי שציינתי, אני ממליצה להשתמש באורז בסמטי מלא. יש לדעת כי אורז, מאחר שגדל במים, סופח אליו רעל מסוים הנמצא במים. אותו רעל קיים פחות באורז הבסמטי ולכן רצוי להעדיף אותו. הבישול בכמות המים הגבוהה מאפשר לאותו רעלן לצאת ולהיות במים ולהפחית באופן משמעותי את קיומו באורז. ובכל אופן למרות זאת, רצוי לא להרבות באכילת אורז ושלא יהווה מרכיב עיקרי בכל יום ויום.
אני ממליצה עוד על שימוש בסיר איכותי נון סטיק. זה מאפשר הרבה יותר לאורז להיות אחד אחד. להיטגן בסוף ולא להידבק לתחתית הסיר.
יש לזכור את הכמויות ולהכפיל בהתאם: על כוס אורז – 6 כוסות מים וכף שמן. כמו שציינתי, אם אתן צריכות 3-4 כוסות אורז ואין לכן סיר שיכול להכיל כמות של 24 כוסות מים…. אז השתדלו למלא את הסיר ככל האפשר במים, להשרות תחילה את האורז ולנקות אותו היטב.

האורז המלא טעים יותר יחד עם תוספת כלשהי או רוטב. לטעמי האישי. מי שטעים לה יכולה לאכול אותו כמות שהוא.

💜זהו, תאכלו תהיו בריאות!💜

הצטרפי לשיחה